Aracını muayeneye sağlam götürdü, 110 bin TL hasarlı geri aldı

Aracını TÜVTÜRK'e bakımı yapılmış şekilde verdiğini ancak 110 bin lira hasarlı aldığını iddia eden Halil Çeribaş, firmaya dava açacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülke genelinde muayene işlemlerini elinde bulunduran TÜVTÜRK'ün Büyükçekmece Mimarsinan Muayene İstasyonu’na aracını götüren Halil Çeribaş, arabasını ağır hasarlı şekilde geri aldığını iddia etti.

Tüm bakımları yapılmış bir şekilde arabasını verdiğini ve en az 110 bin TL’lik şanzıman hasarlı olarak geri aldığını öne süren Halil Çeribaş yaşadığı olaydan sonra TÜVTÜRK’ten hiçbir muhatap bulamadığını ve kurumdan şikâyetçi olup konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Milli Gazete'den Onur Şehmus Şahin'in haberine göre çalışır durumda verdiği arabasını TÜVTÜRK’ten çekici üstünde evine götürdüğünü ifade eden Halil Çeribaş, “Tüm bakımlarını yaptıktan sonra arabamı 25 Eylül’de akşam 4 sularında TÜVTÜRK Büyükçekmece Mimarsinan Muayene İstasyonu’na araç muayenesi için yetkililere teslim ettim. Evimden muayene istasyonuna kadar sürerek gittiğim arabamı muayeneden sonra iterek dışarı çıkarttılar. Bir sorun olduğunu anladım. Bana arabamın muayeneden geçtiğini ama arabamın ileri doğru gitmediğini söylediler. Hiçbir sorunu olmayan arabamı TÜVTÜRK Büyükçekmece Mimarsinan Muayene İstasyonu’ndan çekiciyle çıkarttım. Otomatik vites olan arabam henüz 136 bin kilometrede. Muayene istasyonunda artık nasıl bir hata yaptılarsa arabamda şu an şanzıman kaynaklı en az 110 bin TL’lik bir hasar var. Konuyu biraz araştırınca TÜVTÜRK istasyonlarında muayeneden sonra otomatik vites arabalarda benzer birçok olayın yaşandığını öğrendim” diye konuştu.

Çeribaş, “Muayeneden sonra arabam bana hasarlı bir şekilde verildi, ben hiçbir muhatap bulamadım. Yetkililer kendileriyle ilgili bir sorunun olmadığını iddia edip beni başından savmaya çalıştılar. Sonradan öğrendim ki arabamı iterek muayene etmişler. Konuyla alakalı herkes bilir ki otomatik vitesli arabanın itilmesi doğru değildir. Muayene istasyonunda yaşadığım bu ilginç olaydan sonra TÜVTÜRK kurumundan hiçbir yetkiliyle görüşememem de gayet saçma bir şey. Ama daha sonra öğrendiğim kadarıyla TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında benzer durumlar çok yaşanmış. Bu yüzden kimsenin bizi muhatap almamış olması doğal. Ben de durumu yargıya taşımaya hazırlanıyorum. Dava açıldıktan sonra neyin ne olduğu anlaşılacak.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)