Apple'ın bazı servis ve uygulamalarında kesinti

Apple'ın servislerine bazı kullanıcıların geçici olarak erişemediği belirtildi. iCloud servislerinin yanı sıra, App Store, iMessage, Maps, Apple Arcade, iTunes store gibi uygulamalara da ulaşılamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pazartesi günü Apple servislerinin bir kısmına müşteriler ulaşamadı. Bir süre sonra Apple'ın destek sayfasında, hizmetlerde kesinti yaşandığını doğrulayan bir açıklama yayınlandı. Kesintiden etkilenen hizmetler arasında App Store, iMessage, Maps, Apple Arcade, iTunes store, podcast servisleri ve Apple TV+ de yer aldı.

Kesinti sorunun çözüldüğünü duyuran Apple, servislerin normale döndüğünü belirtti. Takvim ve e-mail gibi bazı iCloud servislerine de birkaç saat boyunca erişim sağlanamadı. Apple, BBC'ye "sistemlerinin kesintilere maruz kaldığını" doğruladı ancak sebebiyle ilgili bilgi vermedi. Kesintileri takip eden web sitesi Downdetector'a göre, 4 binden fazla kullanıcı Apple Music'e ulaşamadığına dair bildirimde bulunurken 4 bine yakın kişi de iCloud hizmetlerindeki kesintiyi bildirdi. (BBC Türkçe)