Apolas Lermi'den yeni klip: Karadeniz müziğinin Zazaca ile buluşması

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, sözleri Yılmazcan Şare’ye ait olan Zazaca “Laze mı” (Oğlum) isimli esere Dersim’de klip çekti. Lermi, "Kültürlerin kardeşliği adına yaptığımız bu çalışmayı bütün Anadolu halklarına armağan ediyoruz" dedi.

Yılmazcan Şare, (Klipten bir sahne)
Google Haberlere Abone ol

Ercan Topaç

DERSİM - Edebiyatçı ve tiyatrocu Yılmazcan Şare'nin yazdığı Zazaca "Laze mı" (Oğlum) eseri, müzisyen Apolas Lermi tarafından bestelendi. Apolas Lermi, şarkıya Dersim'de klip çekti.

Daha önce de Dersimli Sanatçı Mikail Aslan ile Zazaca bir eserde düet yaptıklarını söyleyen Apolas Lermi, “Klipte gurbete giden bir oğul ve geride yalnız kalan bir anneyi işledik. Biz çalışmalarımızı yaparken hikayelerini önemsiyoruz. Dersim’de çektiğimiz klipte yer alan Beser ninemizin yalnızlığı bizlere çok etkiledi. Duygusal anlar yaşadık” dedi.

'YAŞANAN ACILAR ORTAK'

Anadolu’daki halkların, kültürlerin birbirine uzak olmadığını belirten Lermi, “Yaşanan acılar, coğrafyalar farklı da olsa çok ortak. Biz aslında birbirimize kenetliyiz. Bu yakınlığı pekiştirmek, olumsuz algıları pozitif değerlere dönüştürmek için böyle çalışmalar yapıyorum. Dersimle olan ilişkim turistik bir ilişki değil. Bir şarkıya sığdırılacak ilişki değil. Sonrasında da benzeri çalışmalar yapmayı planlıyorum. Kültürlerin kardeşliği adına yaptığımız bu çalışmayı bütün Anadolu halklarına armağan ediyoruz” diye konuştu.

'ESERİN KARADENİZ'DE DE DERSİM'DE DE YANKISI OLUR UMARIM'

Sözleri kendisine ait olan ve klip çalışmasında da oynayan Yılmazcan Şare, “Bunun bir başlangıç olmasını diliyorum. Eserin Karadeniz’de de Dersim’de de yankısı olur umarım. O yaşlı kadının içindeki ağıt Karadeniz müziğiyle harmanlandığı zaman eminim ki dostluğumuza, kardeşliğimize katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.

Klibin yönetmenliğini yapan Murat Davulcu, “Daha önce de Dersim’de Apolas ile klip çekmiştik. Dersim’i çok sevdim. Klipte bir annenin yalnız kalışını aktarmaya çalıştık. Karadeniz müziğinin Zazaca ile buluşması son derece güzel oldu” ifadelerini kullandı.