AP'de tutuklanan Eva Kaili'nin yerine yeni başkan yardımcısı seçildi

Avrupa Parlamentosu başkan yardımcılarından Eva Kaili'nin yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasından sonra yeni yapılan seçimlerde yerine Lüksemburg milletvekili Marc Angel getirildi.

Kaynak: Avrupa Parlamentosu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan ve AP başkan yardımcılığından alınan Yunan milletvekili Eva Kaili'nin yerine yeni AP Başkan Yardımcısı Marc Angel oldu.  Lüksemburg milletvekili Marc Angel, yeni seçimlerden sonra beşinci başkan yardımcısı olarak yerini aldı.

AA'nın aktardığına göre, Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinin sonlandırılmasından sonra 14 AP başkan yardımcılığı koltuğundan biri için Fransa'nın Strazburg kentindeki AP Genel Kurul oturumunda seçim yapıldı. Seçimi, Sosyalist ve Demokratlar İttifakı üyesi Lüksemburg milletvekili Marc Angel, geçerli 590 oyun 307'sini alarak kazandı.

Böylece 1984'ten beri ilk kez bir Lüksemburglu milletvekili AP başkan yardımcılığına gelmiş oldu. 2019'da parlamentoya giren Angel, çevirmenlik, felsefe ve turizm eğitimi aldı. (DIŞ HABERLER)