AP onayladı: Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilen Kaili resmen görevden alındı

Avrupa Parlamentosu, Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilen Eva Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinden alınmasını onayladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Parlamentosu (AP), Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilen Eva Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinden alınmasına karar verdi. Parlamentoda yapılan oylamada 625'e karşı 1 oyla, Kaili'nin görev süresinin erken sona erdirilmesi onaylandı. Geçtiğimiz günlerde Kaili'nin başkan yardımcılığından tüm görev ve sorumluluklarını tedbiren askıya alındığı açıklanmıştı. 

AVUKATI KONUŞTU: KAİLİ MASUM

Öte yandan, Doha yönetiminden rüşvet aldığı iddia edilen ve AP'deki 14 başkan yardımcısından biri olan Kaili'nin avukatı, "Katar'dan gelen finansmanla hiçbir ilgisi yok" dedi. Kaili'nin 'masum' olduğunu söyleyen avukat, 44 yaşındaki siyasetçinin evinde para bulunduğu iddialarına ilişkin ise, “Bunu ne doğrulayabilirim ne de yalanlayabilirim. Bu özel bir mesele” ifadelerini kullandı.

'AVRUPA DEMOKRASİSİ SALDIRI ALTINDA'

Batı basınının 'Katargate' olarak isimlendirdiği yolsuzluk soruşturmasına ilişkin konuşan AP Başkanı Roberta Metsola ise, 'Avrupa demokrasisinin saldırı altında olduğunu suçluların cezasız kalmayacağını' söyledi. Masumiyet karinesine saygı gösterdiğini ancak 'öfkeli' olduğunu belirten Metsola, şunları dile getirdi: "AP, Avrupa demokrasisi, açık ve özgür demokratik toplumlarımız saldırı altındadır. Bu meclisin varlığı kendileri için tehdit oluşturan demokrasi düşmanları asla durmayacak. Otokratik üçüncü ülkelerle bağlantılı bu kötücül aktörler, iddiaya göre, süreçlerimizi kontrol etmek için sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, bireyleri, (parlamentodaki) asistanları ve AP'nin üyelerini, silah olarak kullanmıştır. Ancak bu kötücül planları başarısız olmuştur."

'HİÇBİR ŞEY HALININ ALTINA SÜPÜRÜLMEYECEK'

Metsola ayrıca AP içinde kendi soruşturmalarını başlattıklarını duyurdu. Yolsuzluk yapanların kazanmaması için çalışacaklarını vurgulayan Metsola, "Hiçbir şey cezasız kalmayacak. Bu meclis hukukun yanında yer alacak. Hiçbir şey halının altına süpürülmeyecek. Tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için kendi iç soruşturmamızı yapacağız" dedi. (DIŞ HABERLER)