Anthony Fauci'den 'Omicron' yorumu: Hızlı yayılıyor, aşı olun

ABD'de salgın yönetiminin en yetkili ismi olan Anthony Fauci, Omnicron varyantının hızlı yayıldığını söyleyerek aşı yaptırmayanlara çağrıda bulundu. Fauci, üçüncü dozun gerekli olduğunu da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de pandemi yönetiminin en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci, korona virüsünün yeni ortaya çıkan varyantı 'Omicron'u değerlendirdi. Fauci, bu varyantın hâlâ aşı yaptırmayan kişiler için 'açık bir çağrı' anlamına geldiğini söyledi.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü ve Başkan Joe Biden'ın sağlık baş danışmanı olan Fauci, yeni varyantın 'hızlı yayılabildiğine dair açık veriler' olduğunu belirtirken, protokollere uyulması halinde havayolu taşımacılığının güvenli bir şekilde devam edebileceğini söyledi.

Fauci NBC News ile söyleşisinde, ilk iki doz aşısının tamamlanmasının üzerinden altı y geçen kişilerin güçlendirici doz aşı yaptırması gerektiğini vurguladı. Fauci, yeni varyantın aşı yaptırmayanların aşı olması için açık bir çağrı teşkil ettiğini vurguladı. (DIŞ HABERLER)