Antep’te sol partilerden ortak eylem: Sorunlar acil, seçimi beklemez

Geçinemiyoruz Platformu, Antep’te eylem yaparak “Sorunlar seçimi bekleyemeyecek kadar acil, hükümet istifa etmeli” dedi.

Antep’te EMEP, HDP, TKP, SOL Parti, TKH, SYKP ve TİP’in oluşturduğu 'Geçinemiyoruz Platformu', zamları protesto etti.
Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

ANTEP - Antep’te EMEP, HDP, TKP, SOL Parti, TKH, SYKP ve TİP’in bileşenlerinin oluşturduğu 'Geçinemiyoruz Platformu', son dönemde gelen zamlara ve dövizdeki hareketlenmelere karşı basın açıklaması düzenledi. Açlık ve sefaletin her geçen gün daha da arttığı ve sorunların seçimi bekleyemeyecek kadar acil olduğu belirtilen açıklamada, “Milyonları uçuruma sürükleyen hükümet derhal istifa etmelidir” denildi.

‘TEMEL TÜKETİM MALLARI LÜKSE DÖNÜŞTÜ’

Platform adına açıklamayı okuyan Mesut Baylav, açlık ve sefaletin her geçen gün arttığını, dolar, euro ve altının saat başı rekor kırdığını söyledi. İnsanların yaşamını sürdürmek için ihtiyacı olan tüketim mallarının bile lükse dönüştüğünü vurgulayan Baylav, “Bir yanda milyonlar yoksulluğun pençesinde çırpınırken, diğer yanda patronların yüzlerce milyar liralık vergi borcu affediliyor. Bir yanda emekçilerin ücretleri küçüldükçe küçülüyor, diğer yanda hükümet büyüme rakamları açıklıyor. Ekonomik daralmadan da döviz kurundaki artıştan da yapılan zamlardan da bir avuç sermayedarın ve hükümetin payına yine saltanat düşerken, bizim payımıza açlık, yoksulluk, sefalet düşüyor” dedi.

‘HÜKÜMET DERHAL İSTİFA ETMELİDİR’

İnsanlarının kaderinin sermaye temsilcisi partilerin iki dudağı arasında olmadığını dile getiren Baylav, AK Parti-MHP hükümetinin emekçilere vereceği tek bir vaadin bile kalmadığını ifade etti. Yaşanan ekonomik krizin karşısında burjuva muhalefetin ise halka, sokağa çıkmama, seçimleri bekleme çağrısı yaptığını belirten Baylav, “Oysa sorunlarımız seçimler beklenemeyecek kadar acil. Harekete geçmenin zamanı geldi. Emekçilerden aldıklarını bir avuç patrona dağıtan, yandaşlarının saltanatı uğruna halkı açlığa sürükleyen, işçileri yerli, yabancı sermayenin kölesi haline getirmek için uğraşan, milyonları uçuruma sürükleyen hükümet derhal istifa etmelidir. Krizin faturasının emekçilere yıkılmaması için mücadeleyi büyütelim” diye konuştu.