Antep'te bir günde iki mekana Mehmet Şimşek'in adı verildi

Antep'te yeni açılan bir okula ve bir tenis kompleksine eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adı verildi, eski bakan iki açılışta da hazır bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'te dün, yapımı tamamlanan 24 derslikli bir okula, eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adı verildi. Ardından kentte dün açılışı yapılan tenis kompleksine de Mehmet Şimşek'in adı verildi ve Şimşek açılışların ikisine de katıldı.

OKUL AÇILIŞI: FATMA ŞAHİN'DEN 'GÜVENİLİRLİK' MESAJI

Mehmet Şimşek'in adının verildiği okulun açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mehmet Şimşek’in Türkiye ve Gaziantep için çok önemli yatırımlar yaptığını söyledi. Şahin, "Mehmet Şimşek bu memleketin yetiştirdiği en değerli isimlerden birisi. Kasa en güvenilir insana teslim edilir. Bu memleketin kasası Mehmet Şimşek’e teslim edilmiş. Güvenilir insan olmak çok özel bir şey. Makam bittikten sonraki durum daha özel. Bu okul, yeni Mehmet Şimşekler yetiştirmek için açıldı" dedi. 

Açılışta konuşan Şimşek ise  "Bu kadim kentte birçok temel attık ve açılış yaptık. Doğrusu bugün çok duyguluyum. En önemli şey vefa. Kadim şehrimiz güzel bir okuluna benim ismimi veriyor bu benim için büyük bir gurur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

SPOR KOMPLEKSİ AÇILIŞI

Dün akşam Antep'te düzenlenen bir etkinlikle tenis kompleksi açıldı ve Uluslararası Gaziantep Cup Tenis Turnuvası başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan tenis kompleksine de Mehmet Şimşek'in adı verildi. Açılış töreninde bulunan Şimşek bir konuşma yaparak "Bu tesisler sayesinde tenis artık elit sporu olmaktan çıktı ve çok daha hızlı gelişecek" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)