Antalyaspor, Malatya'da stadyuma seyirci alındığını iddia etti

Antalyaspor kulübü, deplasmanda oynadığı Yeni Malatyaspor maçında, ev sahibi takımın tribünlere 100'den fazla taraftar aldığını iddia etti. Yeni Malatyaspor ise iddiaların hiçbir dayanağının olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

Antalyaspor Kulübü tarafından, Süper Lig'in 4. haftasında bugün Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynadıkları maçta 100'den fazla taraftarın ve hatta amigoların akredite edilerek formaları ile tribüne alındığı öne sürüldü. 

Kırmızı-beyazlı kulübün yönetim kurulundan "İyi seyirler" başlığıyla yapılan açıklamada, "Süper Lig'de takımımız adına 4'üncü haftayı 'süper' pandemi önlemleri ile geride bıraktık. Öncelikle sahada 1-0 kazanan Yeni Malatyaspor teknik ekibi ve futbolcularını kutlarız," ifadesi kullanıldı.   

Twitter'dan bir açıklama yapan kırmızı beyazlılar, “Hani ligin ilk yarısında müsabakalar seyircisiz oynanacaktı?” diye sordu. Antalyaspor'un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

‘MALATYA STADI'NDA EŞİNE AZ RASTLANIR GÖRÜNTÜLERLE KARŞILAŞTIK’

"Ülkemizdeki tüm futbol kulüpleri pandemi şartlarında hiçbir gelirleri olmadan, zor imkanlar altında Türk futboluna hizmet etmek için sahada yer alırken, insan sağlığının hiçe sayılmasını göz ardı edemeyiz. Türkiye’nin her yerinde stada alınacak kişiler ve sayıları belli iken Yeni Malatya Stadı’nda eşine az rastlanır görüntülerle karşı karşıya kaldık. Kent protokolü ve ev sahibi ekibin yönetim kurulu dışında, 100’den fazla taraftarın ve hatta amigoların akredite edilerek formaları ile tribüne alındığını ve maç boyunca oyuna müdahalede bulunduklarını şaşkınlıkla izledik. Hani ligin ilk yarısında müsabakalar seyircisiz oynanacaktı? Meğer maçlar seyircili oynanmaya başlamış da haberimiz olmamış! Nerede kaldı insan sağlığına verilen önem ve değer?”

‘DELEGASYON LİSTELERİ DIŞINDA KİMSE STADA ALINMADI’

Yeni Malatyaspor kulübü ise Antalyaspor’un iddiaları yalanlandı. Yeni Malatyaspor, ‘maça akreditesiz seyirci alındı’ yönündeki iddiaların hiçbir dayanağının olmadığını savundu.

Maç günü organizasyon toplantısında TFF yetkilisine verilen "Delegasyon 2" ve "Delegasyon 3" listelerindeki isimler dışında kimsenin stada alınmadığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maç içinde Antalyaspor yetkililerinin TFF temsilcilerinden kontrol yapılması talebi olmuş, akabinde akreditasyon listesi ve tribünde bulunan kişilerin TFF temsilcisinin talimatıyla kimlik ve delegasyon listesi kontrolü yapılarak herhangi bir problemin olmadığı tespit edilmiş ve bu durum Antalyaspor kulüp temsilcilerine bildirilmiştir. Bu duruma rağmen maç sonu yapılan açıklamalara bir anlam veremediğimizi açıkça ifade etmek isteriz. Antalyaspor Kulübü ve değerli camiasına 2020/2021 sezonunda başarılar dileriz."