Antalya'daki beş yıldızlı otelde zehirlenme vakaları: Turistler dava açabilir

Antalya'da bulunan 5 yıldızlı bir otelde kalan çok sayıda turistin zehirlendiği ve bazılarında salmonella tespit edildiği belirtildi. Ziyaretçilerin acenteye dava açmayı planladığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daily Mail gazetesi, Antalya'da bulunan 5 yıldızlı bir otelde tespit edilen zehirlenme vakalarını yazdı. Çok sayıda İngiliz turistin gıda zehirlenmesi yaşadığını aktaran Daily Mail, Rixos Sungate Resort ziyaretçilerinin seyahat acentesine dava açmayı planladığını aktardı.

En az 33 aile, gıda zehirlenmesi belirtileri yaşadığını bildirdi. Birçok turistin, ishal ve kusma gibi belirtiler gösterdiği aktarıldı. Bazı ziyaretçilerde salmonella ve benzeri bakteriler bulunduğu ortaya çıktı. Vakaların ardından İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı’nın, son dönemde Türkiye’de tatil yapan İngiliz turistlerin zehirlenmesi ve hastalanması ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

'ESKİ YEMEKLER SERVİS EDİLİYOR'

Daily Mail'in aktardığına göre, açık büfe yemek veren oteldeki yemeklerin 'uygunsuz ortamda' sunulduğunu söyleyen turistler, eski yemeklerin servis edildiğini bildirdi. Eski yemeklerin üzerinde tazelerinin eklendiği, tabak, bardak, çatal, bıçak ve kaşıkların pis olarak sunulduğu ileri sürüldü. Seyahat acentesi ise, gıda zehirlenmesinin otelden kaynaklanmadığını ve bir nörovirüs olduğunu iddia etti.

'DOKTORUNUZLA İLETİŞİME GEÇİN'

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı’nda görevli Dr. Lesley Larkin de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Larkin, “Kurumumuz Türkiye’den dönen turistlerle ilgili iddiaları soruşturuyor. Eğer yakın bir zaman içinde Türkiye’den geldiyseniz ve herhangi bir rahatsızlık semptomundan endişe ediyorsanız doktorunuzla iletişime geçin” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)