Antalya'da yeni yangınlar: Bir mahalle boşaltıldı

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle bir mahalle boşaltıldı. Alanya'daki yangın kısmen kontrol altına alındı. Gündoğmuş Kaymakamı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan orman yangınına müdahale devam ederken yeni bir yangın da Gündoğmuş ilçesinde çıktı.

Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Bölgedeki Yukarı Mahalle, tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Sarp bölgede yer aldığı için yangına müdahale güçlükle yürütüldü.

Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi, yangına üç koldan müdahale edildiğini söyledi.

Yangının kontrol altına alındığını aktaran Özbilgi, "Yangına bir helikopter, 9 arazöz, 5 su tankeri ve yaklaşık 50 personelle müdahale edildi. Sarp bir bölge. Yangın kontrol altına alındı, söndürme çalışmalarına devam ediliyor" diye konuştu.

ALANYA'DAKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, bölgeye 2 yangın söndürme helikopteri, çok sayıda arazöz ve personel yönlendirildi.

Yerleşim yerine yakın olan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi. Köylülerin de söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın kısmen kontrol altına alındı.

Yangında, ilk belirlemelere göre, 4 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Öte yandan, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığınca yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Manavgat'ta devam eden yangın yerleşim yerlerine sıçramış, çok sayıda ev yanmıştı. Akseki'de gece saatlerinde çıkan yangında da Kepezbeleni Mahallesi'ndeki evlerin yüzde 80'i yanmıştı. İki yangında üç kişi ölmüştü. (ANTALYA/AA)

Alanya'daki yangına da havadan ve karadan müdahale ediliyor. (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)