Antalya'da şüpheli köpek ölümü: Zehirli tarımsal madde var

Antalya'da ekipler, 1 haftada 8 köpeğin zehirlenerek 'öldüğü' parkı inceledi. İncelenen parkta zehirli tarımsal maddeye rastlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde , 9 Ağustos'tan itibaren 8 köpek şüpheli bir şekilde öldü. Yapılan incelemede, iki parkta zehirli tarımsal maddeye rastlandı. Bölge halkı, kapatılan parklarda detaylı inceleme yapılmasını istedi.

DHA'nın haberine göre, Muratpaşa ilçesine bağlı Meydankavağı Mahallesi'nde 1 hafta içinde 8 köpeğin ölümü çevredekiler tarafından tepki çekti. Mahalleli, ölümlerin yanı sıra bazı köpeklerinde kaybolduğunu aktardı. Muratpaşa Belediyesi yetkilileri inceleme ardından 1551 Sokak'taki iki parkta zehirli tarımsal madde tespit etti. 15 gün süreyle kapatılan iki parka, "Bu alanda tehlikeli (zehirli) zirai madde tespit edilmiştir. Alan 15 gün süreyle kullanıma kapatılmıştır" yazısı asıldı.

'SOKAK HAYVANLARININ YANI SIRA KENDİ HAYVANLARIMIZ DA ÖLÜYOR'

Mahalleli Begüm Çiftçi, "Ayın 9'unda bu parka zehir atıldığını düşünüyoruz. Baktığımız bir sürü sokak hayvanının yanı sıra sahipli hayvanlarımız ölmeye başladı. Kendi hayvanlarımızı dışarı çıkaramamaya başladık. Bütün müracaatlarımızı da yaptık. Belediye ekipleri parkı kapattı ama tehlike daha geçmedi. Sadece hayvanlarımız için değil çocuklarımız için de endişe ediyoruz. Tüm parklar için gerekenin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Çiftçi, çevredeki bütün parklar için çimlerin komple biçilmesini ve detaylı arama yapılmasını istediklerini söyledi.

'KEDİLERİMİZ DE AYNI ŞEKİLDE ÖLÜYOR'

Seçil Özal ise besledikleri sokak hayvanlarının bilmedikleri nedenle ölmeye başladığını dile getirerek, "Baktığımız sokak köpekleri, 1 haftadır ölüyor. Kedilerimiz de vardı, onlar da aynı şekilde ölüyor. Bu olayın bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Sadece parkın kapatılmasıyla bu iş olmuyor. Parkın temizlenerek, gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Baktığımız çok sayıda köpeğimiz hayatını kaybetti. Yaklaşık 5 köpeği de mahalle sakinleri olarak koruma amaçlı barınağa gönderdik" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)