Antalya'da şiddetli yağış: 1 kişi hayatını kaybetti

Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Kent merkezindeki 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya kent merkezinde dün akşam etkili olmaya başlayan sağanak, gece şiddetini artırdı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren de etkisini sürdüren yağış nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.

DHA'nın aktardığına göre, Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde bulunan 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.

AA'nın haberine göre, yoğun yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Çok sayıda kişi ve araç yolda ilerlemekte güçlük çekti. Kırsal kesimlerdeki bazı mahallerde ev ve iş yerlerini su bastı.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.

5 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Açıklamada, "İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle 5 merkez ilçemizde Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa'da eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

MOTOKURYELER TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK

Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri 1 gün süreyle tatil edilirken, motokuryelerin de trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği duyuruldu.

BÖCEK: İŞİ OLMAYAN DIŞARI ÇIKMASIN

Kentteki duruma ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bugüne kadar görülmemiş bir yağmur gördük. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü. Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 900'ün üzerinde araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik” diye konuştu. Böcek, acil işi olmayanların ise evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu.

UÇAK İNEMEDİ

Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak şiddetli yağış nedeniyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı'na indi.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Samsunspor maçı dönüşü kafilemizi taşıyan uçak Antalya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inmek zorunda kalmıştır. Kafilemiz, Gazipaşa'dan kara yolu ile Antalya'ya dönecektir" bilgisi verildi. Antalya Havalimanı'nda olağanüstü bir durumun olmadığı, hava trafiğinin devam ettiği bildirildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ MAHSUR KALDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre ise ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edildi. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

METEOROLOJİ VERİLERİ AÇIKLADI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 24 saatte merkez ilçelerden Kepez'e 280, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yerleşkesine 185, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine 129, Döşemealtına 69.5, Serik'e 77 kilogram yağış düştü.

NE ZAMAN ETKİSİNİ KAYBEDECEK?

Meteoroloji'nin hava tahmin uyarı haritasında bu gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

(HABER MERKEZİ)