Antalya'da sahillerde 'ceset' devriyesi

Antalya'da son günlerde 9 cesedin kıyıya vurmasının ardından sahil güvenlik ekipleri, tüm sahil hattında çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya’nın kıyılarında son günlerde bulunan cesetlerle ilgili Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri devriye görevlerini artırdı.

DHA'nın haberine göre; Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait TCSG-33, TCSG-915, TCSG-70, KB-63 tekne, gemi ve botlarının yanı sıra, helikopter ve dalış timleri 24 saat görev yapıyor. Kentin en doğu ilçesi Gazipaşa’dan en batıdaki Kaş’a kadar tüm sahil şeridi detaylı şekilde inceleniyor. Su üstündeki ceset arama çalışmalarında özel görüş sistemine sahip, termal kameraları bulunan drondan da faydalanılıyor.

Dalgıç ekipleri de sık sık şüphelenilen noktalara dalış yaparak su altında ceset olup olmadığını tespit etmek için çalışma sürdürüyor.

Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, 4 Ocak tarihinde kayıp ihbarı yapılan Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Merve Şevval Elmas’ın son olarak görüldüğü Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü yerde başka cansız bedenlerin olma ihtimalini değerlendirerek, arama faaliyeti gerçekleştirdi. Denizdeki akıntının şelalenin döküldüğü yerde yoğunlaşması nedeniyle bu bölgede özel bir arama gerçekleştiren ekipler, şüpheli bir duruma rastlamadı. 

7 CESEDİN KİMLİĞİNİ BELİRLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

7 cesedin üzerindeki kıyafet ve ayakkabıların Suriye’de üretildiğinin tespiti üzerine göçmen teknesinin battığı ve yaşamını yitirenlerin akıntı ile Antalya kıyılarına sürüklendiği ihtimali değerlendiriliyor. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada 90 kişilik teknenin Kıbrıs’a seyir halindeyken 11 Aralık 2023 tarihinden bu yana haber alınamadığının Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından bildirildiği ve teknenin batmış olabileceğinin değerlendirildiği açıklandı. 7 cesedin kimliğinin tespit çalışmaları Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’nda sürüyor. (HABER MERKEZİ)