Antalya'da protesto: Koca sektörün dengesi bozuldu

Antalya'da turizm sektörü çalışanları korona salgını dönemindeki ‘aç-kapa’ uygulamaları ile dengelerin bozulduğunu ve bütün yükü esnafa ve çalışanlara yüklendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya’da eğlence, yiyecek-içecek ve turizm sektörlerinde çalışanlardan oluşan Kafe ve Bar Çalışanları Dayanışması, Turizm İşçileri Dayanışması, Otel ve Turizm İşçileri Sendikası ve Kent Emekçileri Dayanışması platformu tarafından Attalos Anıtı önünde açıklama yapıldı.

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası Antalya Temsilcisi Cafer Yelsalı, platform adına yaptığı açıklamada, korona virüsü pandemisinin ilk görüldüğü 10 Mart 2020’den itibaren bir kez 76 gün bir kez de 102 gün olmak üzere tüm kafe, kıraathane ve lokantaların kapatıldığını, barlar ve gece kulüplerinin de 16 Mart 2020’den beri kapalı olduğunu anımsattı.

'AÇ KAPA, AÇ KAPA DENGE BOZULDU'

Kafe, kıraathane ve lokantaların toplam altı ay kapalı kaldıktan sonra 2 Mart’ta açıldığını şimdi yine kapanmayla karşı karşıya kaldığını belirten Yelsalı, ‘’Aç kapa, aç kapa koca bir sektörün dengesi bozuldu, düzeni bozuldu, pandeminin bütün yükü esnafa ve çalışanlara yüklendi’’ dedi.

Ekonomik olarak çalışanlara 1500 lira ve SGK primleri desteği sözü verildiğini, ancak açıklamanın yapıldığı günden bu zamana kadar netlik kazanmadığını vurgulayan Yelsalı, şöyle devam etti.

‘’Sektörümüzde maalesef sigortasız çalışmak zorunda kalan arkadaşlarımız fazla, bu sebeple, bu destek bizlere ulaşmayacak! Ekonomik olarak faturalarımızı, kiramızı ödeyebilmek, mutfağımızda aşımızı kaynatabilmek istiyoruz. İş yerlerinin açık olmasının anlamı bizim için budur. Ticaret Bakanlığı 2020 yılında 99 bin 588 esnafın iş yerini kapattığını açıkladı. Her gün onlarca dükkân kapanıyor. Yüz binlerce çalışan arkadaşımızı işsizlik açlık bekliyor.’’

'LOKANTADA BULAŞIYOR KONGREDE BOZULMUYOR MU?'

AK Parti kongrelerinin kalabalık kitlelerle halinde yapılmasını da eleştiren Cafer Yelsalı, ‘’Virüs lokantada, kafede bulaşıyor ama AKP kongrelerinde bulaşmıyor. AKP Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da korona virüsü vakalarının en yoğun görüldüğü haftada, sağlık açısından en tehlikeli günlerde kongrelerini yaptı. Binlerce kişiyle kongre yapmak serbest, ama sosyal hayatın devamlılığının sağlandığı birçok işletmede, sosyal mesafe kuralı uygulansa bile oturmak yasak’’ dedi. (Ajans Bizim)

Etiketler Antalya turizm pandemi