Antalya Muratpaşa Belediyesi'nden depremzedelere ücretsiz mağaza

Maraş'ta yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem sebebiyle başlatılan kampanyalara bir yenisi eklendi. Antalya Muratpaşa Belediyesi depremzedelere ücretsiz bir ihtiyaç mağazası açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ta gerçekleşen depremin ardından birçok kamu kurumu ve özel kuruluş yardım kampanyaları başlatarak seferber oldu. Antalya Muratpaşa Belediyesi de, deprem bölgesinden Antalya'ya gelen depremzedeler için ücretsiz mağaza açtı. Yardımseverler tarafından toplanan giysiler ve ayakkabıların yaş ve ürün gruplarına göre tek tek ayrıldığı mağazada, depremzedelerin tüm giyecek ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

DHA'da yer alan habere göre, Kampanyaya destek veren binlerce kişi getirdikleri barınma, giyecek, yiyecek ve içecek ürünlerini toplama merkezlerinde bir araya getirdi ve bu sayede binlerce ürün deprem bölgesine ulaştırıldı. Muratpaşa Belediyesi ise 12 iş makinesi, 25 yardım tırının yanı sıra birçok çalışanını deprem bölgesine sevk etti.

Mağazada ayrıca bebek maması, emzik, biberon ve bebek bezi gibi ürünler de yer aldı. Antalya'ya gelen depremzedeler kaldıkları otel vasıtasıyla ya da kendi imkanlarıyla Muratpaşa Belediyesi'ne başvurarak, depremzedeler için açılan bu mağazadan ihtiyacı olan ürünleri alabilecek.

Mağazaya bağış yapmak isteyenlere öneride bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “444 80 07 numaralı Turunç Masa'yı arayanlar yönlendiriliyor. Doğrudan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezimize de gelebilirler. Metin Nuran Çakallıklı Lisesi'nde toplama merkezimiz var. Burada ürünler yaş gruplarına göre düzenli olarak ayrılıyor'' dedi.

Uysal sözlerini şu sözlerle noktaladı, ''Bir taraftan bu ürünler depremzedelere verilecek, bir taraftan da yeni ürünler toplanacak şekilde bir sistem kuruyoruz. Hem burada hem de diğer toplama merkezlerimizde aynı faaliyet yürütülecek. Yan tarafta büyük bir çadırımız var. Büyük bir ihtimal orayı da faaliyete sokmak durumunda kalacağız. Çalışmalarımız devam edecek." (HABER MERKEZİ)