Antalya Adliyesi'nden 6 kilo kokain çalındı, 3 memur tutuklandı

Antalya Adliyesi'nin emanetinden 6 kilo kokain çalındığı tespit edildi. Yapılan soruşturma sonunda 3'ü memur 5 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Adliyesi Adli Emanet Memurluğu'nun uyuşturucu muhafaza edilen bölümünden 6 kilo kokain maddesinin eksik olduğu anlaşılınca yürütülen soruşturma kapsamında, görevli 3 memurla birlikte toplam 5 kişi tutuklandı.

Polis 28 Nisan'da Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Evde bulunan Berkay Kılınç ile Antalya Adliyesi Adli Emanet Memurluğu'nda görevli zabıt katibi Gençay Hacı Aytan gözaltına alındı. Yapılan aramada, Kılınç'ın üzerinde, 117 gram kokain ele geçirildi. Ardından Aytan'ın evine giden ekipler, daralı 10 gram esrar ile 1 hassas terazi buldu. Ayrıca Aytan ve Kılınç'ın dijital materyallerine de el konuldu. Berkay Kılınç ilk ifadesinde, uyuşturucu maddeyi Gençay Hacı Aytan'dan aldığını söyledi. Aytan ve Kılınç, 29 Nisan'da tutuklandı. Soruşturma kapsamında olayla ilişkisi olduğu belirlenen Koray Güneş de 10 Haziran'da tutuklandı.

ADLİYE EMANET MEMURLUĞUNDA 6 KİLO KOKAİN EKSİK ÇIKTI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Gençay Hacı Aytan'ın Adli Emanet Memurluğunda görevli zabıt katibi olması dolayısıyla olayla ilgili soruşturma başlattı. Emanet memurluğunun uyuşturucu muhafaza edilen bölümünde yapılan kontrolde, 6 kilo kokainin olmadığı anlaşılınca Başsavcılık yeni bir idari soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturmada şüpheliler arasında uyuşturucu ödemeleri için uzun süredir havaleler yapıldığı tespit edildi. Bu süreçte Berkay Kılınç'ın avukatının, Cumhuriyet Başsavcılığı'na etkin pişmanlık hükümlerinden müvekkilinin faydalanmak istediğini beyan etmesi üzerine 18 Ağustos'ta Kılınç'ın ek ifadesi alındı. Kılınç ifadesinde, Gençay Hacı Aytan ile arasında uyuşturucu madde ticaretine ilişkin detaylı bilgiler verdi. İfadesinde, Adli Emanet Memurluğu’nda görevli zabıt katibi Ö.Ö.'den uyuşturucu madde aldığını ifade eden Kılınç, MASAK raporunda da tespiti yapılan para transferiyle ilgili açıklamada bulundu.

Soruşturmanın devamında, Gençay Hacı Aytan, Ö.Ö. ve Berkay Kılınç'ın süreklilik arz edecek şekilde örgütlü bir faaliyet içerisinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları anlaşıldı. Berkay Kılınç'ın, ayrıca Koray Güneş adlı kişinin Gençay Hacı Aytan'dan uyuşturucu madde alması için aracılık ettiği, kendisine temin edeceği uyuşturucu maddeyi Aytan'ın yönlendirmesiyle yine Emanet Memurluğunda görevli Sedef Sayan'ın (35) yardımıyla aldığına yönelik ifadesi, dijital materyal tespitleriyle doğrulandı.

MASAK verilerinde yapılan incelemede, şüpheliler arasında yüz binlerce liralık para transferleri yapıldığı da tespit edildi. Adli Emanet Memurluğu'nda görevli Ö.Ö. ve Sedef Sayan tutuklandı. Daha önce tutuklanan memur Gençay Hacı Aytan, Berkay Kılınç ve Koray Güneş'le birlikte tutuklu sayısı 5'e yükseldi. (HABER MERKEZİ)