Antakyalı sanatçılar yıkıntıların üzerinde Dünya Sanat Günü'nü kutladı

Antakyalı sanatçılar, depremde en çok zarar gören Saray Caddesi'nde yıkıntıların üzerinde eserlerini sergileyerek, müzik eşliğinde 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nü kutladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ansam Kültür Derneği ve Artantakya işbirliği ile 15 Nisan Dünya Sanat Günü kutlandı. Antakya'nın depremde en çok zarar gören Saray Caddesi'nde çeşitli sanat dallarının yer aldığı sergiyle kutlandı.

Enstrümanıyla renk katan Bedi Sabuncu Güzel sanatlar lisesi öğretmenlerinden Ünal Öztorun ve eşlik eden sanatçılar Esra Sönmez, Emel Temizkan, İlker Mansuroğlu, Leyla Açıcı, Manolya Keşre, Mehmet Oflazoglu, Mucibe Oruç, Naim Gülbol, Selda Güvercinci, Semire Erdem Demirel, Serpil Sultanoğlu, Süleyman Gülbol ve Zeynep Gülbol’ın eserlerini yıkıntıların üzerinde sergiledi.

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ansam Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu, “Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. UNESCO destekli tüm dünyada aynı anda kutlanıyor. Biz de bu koşullarda kutluyoruz. Derneğimiz 21 Ağustos 2015 tarihinde Ansam Kültür Derneği olarak kurulmuştur. Derneğimizde birçok etkinlikler var. Antakya Uluslararası Film Festivali , Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali, ArtAntakya Uluslararası Çağdaş Sanat gösterisi, ArtAntAkyA Genç Yetenekler Yarışması, Çevrimiçi etkinlikler ve çağdaş sanat sergileri bulunuyor. Derneğimiz bünyesinde yaptığımız birçok projemiz var. Bu projelerde yer almak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz. Bugün burada sanatın tüm insanları birleştirdiğini bir kez daha gördük. Sanatla kalın dostça kalın, sanat iyileştirir, dayanışma yaşatır” dedi.