Antakya’da tezkere protestosu: İktidar çıkmazdan çıkmayı tezkerede buldu

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri, Suriye ve Irak'a askeri harekât yapılmasına izin veren tezkereyi basın açıklamasıyla protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Suriye ve Irak'a askeri harekât yapılmasına izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin 2 yıl daha uzatılması Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Büyük Antakya Parkı’nda kitle adına Mehmet Çelik tarafından yapılan açıklamada, “Tezkere Savaştır, Savaşa Karşı Barışı Haykır” pankartı açıldı.

'TÜRKİYE HALKLARININ GÜNDEMİNDE TEZKERE YOK'

“Soruyoruz tezkerenin bugüne kadar Suriye, Irak, Libya başta olmak üzere ülkeye emekçilere, halklara nasıl bir katkısı olmuştur ya da hangi derde deva olmuştur” diyen Çelik, iç siyasette iyice gerileyen siyasi iktidarın içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmanın yolunu Irak ve Suriye tezkeresinde gördüğünü belirtti.

Türkiye halkları, emekçileri, işçilerinin, atanamayanların, asgari ücretle geçinemeyenlerin gündeminde tezkere olmadığını söyleyen Çelik, “Türkiye halklarının gündeminde artan ekonomik kriz, zamlar, yoksulluk, işsizlik ve barış var. Bugün ülke Türkiye tarihinde az rastlanan derinlikte bir ekonomik krizle karşı karşıya. Açlık, yoksulluk, işsizlik hat safhada. İnsanlar kan ağlıyor. Kiralar, gıda fiyatları, doğal gaz, su ve elektrik fiyatları almış başını gidiyor. Böylesi zor bir süreçte Irak-Suriye tezkeresi tümüyle AKP’nin iktidarını sürdürebilmenin bir aracı haline getirilmek isteniyor” diye konuştu.

'HALKTAN ALINAN YETKİYİ SAVAŞA KULLANMAK'

“Sosyalistler, devrimciler, yurtseverler, tutarlı demokratlar, barış yanlıları, doğa ve yaşam savunucuları; emekçiler, kadınlar, LGBTİ+ bireyler, halklar, tüm ezilenler olarak tezkereye bir kez daha hayır” dediklerini belirten Mehmet Çelik, tezkereye “evet” diyen milletvekili ve partilerin kendi halklarından aldıkları yetkiyi savaşa kullanmış olacaklarını ifade etti.

Hatay halkının her zaman komşularıyla kardeşliği, bir arada yaşamı, barışı savunduğunu dile getiren Çelik, “Halklarımızın seçilmişlerden de beklediği bu duygulara ortak olmalarıdır. Barış, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan tüm kesimleri hayır demeye davet ediyoruz” dedi.

Etiketler Antakya Tezkere