Antakya Sanat Kolektifi'nden Karaburun'da deprem temalı sergi

Antakya Sanat Kolektifi, Karaburun'da "Öyle bir yere geldik ki… hiçbir sokağın adı yok" başlığıyla deprem temalı bir sergi düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antakya Sanat Kolektifi, İzmir'in Karaburun ilçesinde "Öyle bir yere geldik ki...hiçbir sokağın adı yok" adında deprem temalı bir şiir, metin ve fotoğraf sergisi açmaya hazırlanıyor.

Sergi ile ilgili Antakya Sanat Kolektifi’nden yapılan açıklamada, "6 Şubat depreminden bugüne 'Orada kimse var mı' çığlıkları hala karabasanlarımızda yankılanıyor... Yaralarımız henüz kabuk bağlamadı...  Biz de 'sanat sağaltır' diyerek deprem temalı, Cemal Süreyya'dan ödünç aldığımız iki dizeyi de başlık yaparak bir sergi hazırlamaya giriştik" denildi.

Kolektiften yapılan açıklamada ayrıca, serginin amacının "tek tek bölük pörçük kayıtların yani kişisel hafızanın, kolektif hafızaya dönüşmesine katkı sunmak" olduğu dile getirildi. Yapılan açıklamada serginin amacının "unutmaya/unutturulmaya karşı bir tavır olarak" algılanması gerektiği vurgulandı. Sergi, kişisel rehabilitasyonlardan öte, kolektif bir bilinç oluşumuna katkı sunmaya odaklanacak. 

Sergi, 7-10 Eylül tarihleri arasında Karaburun Bilim Kongresi'nde ziyaret edilebilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)