Annesini öldürmekle suçlanan oyuncu Ryan Grantham'a ömür boyu hapis cezası

'Riverdale' dizisiyle tanınan oyuncu Ryan Grantham, annesini öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edildi. Grantham'in, Başbakan Justin Trudeau'ya da suikast yapmayı planladığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Riverdale' dizisinde Jeffrey Augustine karakterini canlandıran Kanadalı oyuncu Ryan Grantham, 2020'de annesi Barbara Waite'i öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası aldı. Savcılar, Grantham'ın ayrıca Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu öldürmeyi planladığını da söyledi.

Ntv'nin aktardığı habere göre, annesinin cesedini Go-Pro kamerasıyla videoya alan Grantham'ın, cinayetin ardından uyuşturucu madde kullandığı belirtildi. Daha sonra Kanada Başbakanı Trudeau'ya suikast düzenlemeye giden, 200 km araç sürdükten sonra geri dönüp bir karakola teslim olan Grantham, karakoldaki bir polise “annemi öldürdüm” diyerek teslim oldu.

Vancouver’daki kolluk kuvvetlerinin açıklamasına göre, son iki buçuk senedir gözaltında tutulan Grantham, tutuklanmasından bu yana bir akıl sağlığı programına katıldı. Duruşma sırasında avukatları, Grantham'ın anksiyete ve klinik depresyonla mücadele ettiğini söyledi. 

Ömür boyu hapis cezası verilen Grantham, ilk 14 senesinde şartlı tahliyeye başvuramayacak.