Anlık tweetleri viral oldu ama hastaneye alınmadı, evinde Covid'den öldü

Hindistan'da Covid-19'a yakalanan 65 yaşındaki bir gazeteci, gerekli belgeleri olmadığı gerekçesiyle üç hastane tarafından geri çevrildi. Kötüleşen durumunu Twitter'da paylaşan gazeteci evinde öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da korona virüsüne yakalanan bir gazeteci, iki gün boyunca sosyal medyada yaptığı anlık paylaşımların viral olmasına rağmen hastane yatağı bulamadı. 65 yaşındaki Vinay Srivastava, hastaneye yatmak için tweet atmaya başlamasından 48 sonra evinde öldü.

Covid-19 salgınının kontrolden çıktığı ve son bir haftadır her gün 200 binin üzerinde yeni vakanın kaydedildiği Hindistan'da, sağlık hizmetleri çökme noktasına gelmiş durumda. Vinay Srivastava'nın yaşadıklarıysa ülkedeki trajediyi gözler önüne serdi.

Uttar Pradeş eyaletinin Lucknow kentinde yaşayan Vinay Srivastava, ağır Covid semptomlarına rağmen hastanede yer bulamayınca durumunu an be an Twitter'da paylaşmaya başladı. Srivastava, bir paylaşımında eyaletin sağlık bakanı Yogi Adityanath'ı da etiketleyerek "Eyaletinizdeki doktorlar ve hastaneler otokratik hale gelmişler. 65 yaşındayım ve spondilit hastasıyım. Bu nedenle oksijen seviyem 52'nin altına düştü. Hiçbir hastane laboratuvarı veya doktor telefonu açmıyor" yazdı. 

Srivastava ve oğlunun hastanede yer bulma girişimleri ertesi gün de başarısız olurken, gazetecinin hesabından yapılan bir paylaşımda "Oksijenim şimdi 50'nin altında ve kapıdaki koruma Balrampur Hastanesi'ne girmeme bile izin vermedi" denildi. Srivastava'nın bu süreçte Covid-19 testi bile yaptıramadığı, hastanelerin bu nedenle kendisini kabul etmediği, kapılarında saatlerce bekletildikleri üç hastaneden geri çevrildiği belirtiliyor.

Gazetecinin son paylaşımıysa, "Oksijenim 31. Birisi bana yardım edecek mi?" oldu. Srivastava'nın bu son mesajından bir saat sonra, paylaşımlarının viral olmasına rağmen yardım alamayınca öldüğü açıklandı.

Srivastava'nın oğlu Harshit, oksijen tüpü bulamadıklarını, bir akrabalarının kendilerine bir tüp ödünç verdiğini ama bu tüpü doldurmak için bile çok uzun süre beklemek zorunda kaldığını anlattı. Harshit, "Babam 30 yıl gazetecilik yaptı. Kariyeri boyunca insanlara yardım etti. Bütün gelirini, pandemi sırasında zorlanan insanlara yardım etmek için harcadı. Ama kendi hayatı için mücadele ettiğinde ona yardım eden olmadı" dedi.

Srivastava'nın ölümünden sonra bile cenazesinin taşınması için ambulans bulunamadığı belirtiliyor. Lucknow kentinden doktor Surya Pratap Singh, Srivastava'nın evinde çekilmiş bir fotoğraf paylaşarak "Gazeteci Vinay Srivastava'nın yakarışı hayattayken duyulmadı ama ölümünden sonra bile ailesi ambulans için bekletildi. Hükümetin kaosunun fotoğrafına bakarken gözlerim doluyor" dedi.

Covid-19 vakalarının ve ölümlerinin kontrolden çıktığı Hindistan'da, bugün 22 kişinin bir devlet hastanesinde oksijen kalmaması nedeniyle öldüğü de açıklandı. Ülkenin batısındaki Maharashtra eyaletinde bulunan hastanede oksijen tankında yeniden doldurum sırasında sızıntı olması nedeniyle hastaların öldüğü belirtildi. (DIŞ HABERLER)