YAZARLAR

Ankara’nın yeni kokteyl barı Menaj

Ankara ağırlıklı olarak bir memur şehri ve yemeğe ayırılabilen bütçeler İstanbul’un belli bir kesimi kadar yüksek olmuyor elbette ama yine de bir zamanların meşhur RV’si gibi bir alternatifin olmaması da bir sıkıntı. 

Ankara’da bence önemli bir problemimiz var, akşam bir yemeğe gitmek istediğinizde genellikle elinizdeki seçenekler kebap ve meyhane ağırlıklı oluyor. Hatta daha geçen hafta çok sevgili bir arkadaşım İstanbul’dan gelecek bir tanıdığı için fine dining tarzı mekan tavsiyesi istediğinde, İstanbul’daki Neo Lokal, Mikla, Turk gibi restoranlara benzer hiçbir alternatif olmadığını söyledim. Tamam, Ankara ağırlıklı olarak bir memur şehri ve yemeğe ayırılabilen bütçeler İstanbul’un belli bir kesimi kadar yüksek olmuyor elbette ama yine de bir zamanların meşhur RV’si gibi bir alternatifin olmaması da bir sıkıntı. 

Gerçekten arkadaşlarınızla bir akşam buluşmak istediğiniz zaman genellikle rakı içmeye elverişli seçeneklere sahibiz, meyhane olarak gerçekten çok iyi ve özgün seçeneklerimiz de var, kebap, deniz ürünü ve sakatat konusunda uzman mekanlar var, belki bu konuda Türkiye’nin en iyi birkaç restoranı da burada, Trilye, Kalbur, Afitap, Salaş ilk anda aklıma gelenler. Ama insan biraz alternatif istiyor açıkçası. 

İşte Menaj’ı bu yüzden çok beğendim. Burası da bir fine dining mutfağına sahip değil, onu en baştan söyleyeyim. Ama farklı bir mutfak, keyifli kokteyl seçenekleri, şık bir dekorasyon, bana çok hitap eden müzikler, daha ilk gidişten benim çok hoşuma gitti açıkçası. 

Menaj’ı daha çok kokteyl bar olarak tanımlamak mümkün, ama yemek seçenekleri de oldukça güzel. Öncelikle hoşuma giden şey, müzik. Oturduğumuz süre boyunca çalan tüm parçalar 90’lar ve 2000’lerin müzikleri, Depeche Mode, The Cure, U2, Jimmy Somerville, müzik yeterince yüksek ama masada bağırarak konuşmanıza sebep olmayacak kadar ayarlanmış, ne çaldığını duyup eşlik edebilirsiniz ama sohbet etmenizi engellemiyor. 

Kokteyller arasında Aperol Spritz, Mojito, Negroni gibi klasik kokteyller de var, mekânın kendi tarifi olanlar da var. Ben Sangria ve Negroni’yi özellikle beğendim. Kendi kokteyllerini de deneyebilirsiniz. 

Yemek seçenekleri daha çok rafine bir pub menüsü gibi değerlendirilebilir. Hem içki yanında atıştırmalık seçenekler var, makarna, pizza, hamburger gibi seçenekler mevcut, ayrıca ana yemek ve salataları da oldukça keyif verici şekilde düşünülmüş. 

Benim tattıklarım arasında tarhunlu mantarlı dana bonfile gerçekten oldukça iyiydi. Tarhun, farklı mantarlar ve kremayla hazırlanan sosu çok beğendim, belki sadece tuzu bir parça azaltılabilir, ama uzun zamandır Ankara’da yemediğim ölçüde lezzetli bir sosu vardı. Şeftalili semizotu salatası da içindeki şeftali ve az miktardaki krokan ile sürpriz bir tat veriyor. 

Ayrıca pizzalarından da bahsetmek gerek, son dönemde Napoli tarzı pizzalar yükselişte biliyorsunuz, ki benim de şahsen favori pizzalarım onlar, Menaj ise biraz daha eski usul pan pizza yapıyor, lezzet olarak gayet güzel, malzemeler iyi seçilmiş, çok ince hamurlu değil, ama lezzetinde hiçbir sorun göremeyeceğiniz pizza seçenekleri var. 

Menaj’ın fiyatları da, hele tatilde kıyı kasabalarımızda zaman geçirenler için bayağı uygun bile gelecektir. Kokteyller 40 ila 65 lira, ana yemeklerin en pahalısı 80 lira civarında. Porsiyonlar çok büyük değil, ama hem lezzetli hem de yeterli. Mekân daha çok yeni açıldığı için şarap menüsü henüz biraz gelişmeye açık diyebilirim, oldukça sınırlı şu anda, bu mekâna biraz daha fazla seçenek olması gerektiğini düşünüyorum. 

Sonuç olarak, Menaj’ı hem atmosferi hem de lezzetleriyle tavsiye edebilirim. Bence Ankara’da bu tarz yerlerin artması bir ihtiyaç ve o ihtiyaca gayet iyi hitap eden bir mekân olmuş. Bestekar Sokak 49 numara’da yer alıyor, isterseniz Instagram’da menajbar adıyla takip edebilirsiniz. 

Keyifli bir hafta dilerim. 


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.