Ankara'nın kadın vekil adayları buluştu: Sesimizi birlikte yükseltelim

KA.DER, siyasi partilerin kadın vekil adaylarını tanıttığı bir forum gerçekleştirdi. Kadın adaylar İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA- Seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarındaki kadın temsil oranlarını yükseltmek için çalışmalar yürüten Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA.DER) Ankara Şubesi, gerçekleştirdiği forumla Ankara’daki kadın milletvekili adaylarını bir araya getirdi. ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Salonu’nda gerçekleşen forumda kadın adaylar kendilerini tanıttı, çalışmalarını anlattı.

'EN BÜYÜK TALEBİMİZ SİYASİ DİLİN DEĞİŞMESİ'

Sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı forumun açılış konuşmasını yapan KA.DER Ankara Şubesi Başkanı Meltem Ersan, "En Büyük talebimiz siyasi dilin değişmesi. Bu seçimlerde aday eşitliği sağlanamasa da önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde kadın erkek eşitliğinin sağlanabilmesini takip edeceğiz. Yerelden başlayarak çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

'BU SEFER SEÇİLEMEYECEĞİM AMA BİR DAHAKİ SEFERE'

Ersan’ın konuşmasının ardından söz alan Ankara’nın kadın adayları, kadın - erkek eşitliğinin sağlanması, kadınların yaşadıkları zorluklar, kadın karşıtı politikalarla mücadele, İstanbul Sözleşmesi'nin önemi gibi birçok konuda düşüncelerini paylaştı. Kadın vekil adaylarının büyük bir çoğunluğunun aday listelerinin ortalarında ya da son sıralarında yer bulabildiği gözlenirken kürsüye çıkan adaylardan bazıları bu duruma tepki gösterdi. Bir aday "Bu sefer seçilemeyeceğim ama bir dahaki sefere" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ ADAYI YAMAN: KADINLARIN TEMSİLİYETİNİ ARTIRMAK İÇİN ADAYIM

İYİ Parti ile CHP’nin yaptığı ittifak kapsamında CHP’nin Ankara ikinci bölge dördüncü sıra milletvekili adayı olan İYİ Partili İrem Yaman, “Kadınların temsiliyetini artırmak, kadınlar gençler ve sporcuların sesi olabilmek için Meclis’te olmak istiyorum. Kadınların iktidara getirdiği, kadınları sürekli değersizleştiren iktidara karşı susmamak için milletvekili adayıyım” diye konuştu.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN MECLİS KORİDORLARINDA PAZARLIK YAPILMAMASI İÇİN ADAYIM’

Türkiye İşçi Partisi’nin Ankara ikinci bölge adayı Yelda Koçak da konuşmasında “Ev kiralarının asgari ücreti geçtiği Keçiören’den adayım. Kadın hakları için mücadele yürüten bir kadınım. Kadınlarının eşitlik ve özgürlük mücadelesi için çalışıyorum. İstanbul Sözleşmesi’nin Meclis koridorlarında pazarlık yapılmaması ve bunun içine set çekmek için adayım” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ KADINLARIN MECLİS’TE YER ALMASI GEREKTİĞİ TALEBİ İLE KARŞILAŞIYORUZ’

Yeşil Sol Parti’nin birinci bölge milletvekili adayı Selma Gürkan, “Kadınların bugün yaşadığı sorunların toplumsal sorunların çözümüyle birlikte ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Sahada yürüttüğümüz çalışmalarda güçlü kadınların Meclis’te yer alması gerektiği talebi ile karşılaşıyoruz” diye konuştu.

'HEP BİRLİKTE ALANLARDA MÜCADELE EDECEĞİZ'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci bölge adayı Aysun Palalı Köktaş ise siyasete girme nedenini "Kadınların yaşadığı sorunlar karşısında siyasette var olmam gerekti" sözleriyle anlattı. Köktaş, "Cumhur İttifakı'nın ülkemizi getirdiği durumdan rahatsızız. Hep birlikte alanlarda mücadele edeceğiz" dedi. (DUVAR)