Ankaragücü'nde dördüncü Hikmet Karaman dönemi

Ligde sondan ikinci sırada bulunan Ankaragücü, takımın başına Hikmet Karaman'ı getirdi. Daha önce üç kez Ankaragücü'nü çalıştıran Karaman, önceki görevlerinde takımı düşme hattından alarak kümede tutmayı başarmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman'ı getirdi. Mustafa Dalcı'dan boşalan koltuğa oturan Karaman, sarı-lacivertli kulübün başına 4. kez geçti.

Karaman'la 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Başkent temsilcisinden yapılan açıklamada "Camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılar diliyoruz" denildi. Kulübün sosyal medya hesabından ise "Daha önce başardık, yine başaracağız..." notuyla müzikli bir Hikmet Karaman videosu paylaşıldı.

DÖRDÜNCÜ KEZ ANKARAGÜCÜ

Hikmet Karaman daha önce 2006, 2007 ve 2009 yıllarında da MKE Ankaragücü'nü çalıştırdı. Düşme potasındaki ekip tehlikeli bölgeden uzaklaşmak için çareyi tekrar Karaman'da buldu.   

2005-2006 sezonunun 21. haftasında, Şubat 2006'da takımın başına geçen Karaman, düşme hattındaki ekibi 39 puanla 13. yaptı. O sezon sonu görevine son verilen Karaman, takım ilk 5 hafta galip gelemeyince tekrar takımın başına getirildi. Karaman yönetimindeki ekip 29 maçta 11 galibiyet alarak ligi 42 puanla yine 13. sırada bitirdi. Bu kez sezon sonunda Ankaragücü,  Hikmet Karaman'la yola devam etti.

Üçüncü Hikmet Karaman dönemi ise 2009'da başladı. Ligin bitimine 9 hafta kala göreve gelen Karaman, elde ettiği 5 galibiyetle sarı-lacivertlileri yine kümede tuttu. Bir sonraki sezonun 12. haftasında ise Karaman görevi bıraktı. MKE Ankaragücü'yle son maçına 2009-2010 sezonunda, 8 Kasım 2009'da çıkan Karaman, 11 yıl sonra tekrar sarı-lacivertli takımın teknik direktörü oldu.

İlk üç gelişinde takımı kümede tutan Karaman, şu an 19 puanla 20. sırada olan ekibiyle yine aynı başarıyı yakalamaya çalışacak.

KARAMAN'IN ANKARAGÜCÜ KARNESİ 

MKE Ankaragücü'nün başında 64 maça çıkan Karaman, bu maçlarda 25 galibiyet, 12 beraberlik ve 27 yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler 82 gol atarken, kalesinde 80 gol gördü. (AA)