Ankaragücü-Fenerbahçe maçında 888 ton karbon salındı

Ankaragücü, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Türkiye'de ilk olan bir projeye imza attı. Bu kapsamda Fenerbahçe maçının ortaya çıkardığı sera gazı emisyonu hesaplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün akşam oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçındaki sera gazı emisyonu hesaplandı.  Yaklaşık 20 bin biletli seyircinin yanı sıra 2 bin 500 civarında çalışan ve güvenliğin görevlendirildiği müsabakanın sera gazı emisyonu yaklaşık 888 ton CO₂e olarak hesaplandı.

DW'nin aktardığına göre; Ankaragücü futbol takımı, futbolun küresel ısınmaya sebep olan karbon emisyonunun etkisine dikkat çekmek amacıyla İklim Değişikliği, Politika ve Araştırma Derneği ile birlikte bir proje başlattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Ankara'nın sel felaketleri ile iklim krizini en derinden yaşayan kentlerden biri olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, "Yaşamı riske atan iklim değişikliği sorununa karşı ilkleri gerçekleştiriyor ve çözüm için adım atıyoruz. Faaliyetlerimizden ve futbol maçlarımızdan kaynaklı sera gazı miktarımızı hesaplamaya ve nötrlemeye ve iklim değişikliğine uyuma yönelik planlamalara başlıyoruz" denildi.

Bu doğrultuda dün Ankara'da oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçına bağlı olarak ortaya çıkan sera gazı emisyonunun miktarı hesaplandı. Yaklaşık 20 bin biletli seyircinin yanı sıra 2 bin 500 civarında çalışan ve güvenliğin görevlendirildiği müsabakanın sera gazı emisyonu yaklaşık 888 ton CO₂e olarak hesaplandı. Dernek yetkilileri, hesaplama sırasında tarafların ulaşım yöntemleri, metro yolcuları ile yakındaki otopark ile AVM araç kapasiteleri dikkate aldı. Bunun yanı sıra satılan bilet adedi üzerinden tüketilen yemek ile su miktarı, elektrik kullanımı gibi emisyon kaynağı olabilecek tüm veriler hesaplamaya dahil edildi. (KAYNAK)