Ankara’daki şehir hastaneleri: Gönüllü refakatçi talebimiz yok, yanlış bilgi

Etlik ve Bilkent Şehir Hastanesi yetkilileri sosyal medyada yer alan gönüllü refakatçi arandığına dair paylaşımların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA- Deprem bölgelerinde refakatçisi olmayan 0-1 yaş arası 16 bebek, Maraş'tan Ankara'ya getirildi. Depremzede bebekler Esenboğa Havaalanı'na inen uçaktan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bakıcı anneleri tarafından alınarak Etlik Şehir Hastanesi'ne nakledilmek üzere ambulanslara taşındı.

Gün içerisinde Etlik Şehir Hastanesi’nde ve Bilkent Şehir Hastanesi’nde ‘gönüllü refakatçi’ ihtiyacı yaşandığı, gönüllü olmak isteyen kişilerin hastanelere giderek başvuruda bulunması gerektiğine dair çok sayıda sosyal medya paylaşımı yapıldı.

‘SÜREKLİ ARAMALAR ALIYORUZ AMA YANLIŞ HABER’

Gazete Duvar’a bilgi veren Etlik Şehir Hastanesi yetkilisi, gönüllü refakatçi talebinin olmadığını belirterek, “Sağlık personeli bulunduğu için bu şekilde bir talep bulunmuyor. Sağlık personeli yeterli, ihtiyaçlar da karşılanıyor. Sürekli aramalar alıyoruz ama böyle bir talebin yer aldığı paylaşımlar yanlış haber.” dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi’ndeki yetkili de böyle bir refakatçi taleplerinin olmadığını söyleyerek, “Herhangi bir talebimiz yok. Hastaneyi arıyorlar ama bütün ihtiyaçlar hastanemiz tarafından karşılanıyor” dedi.