Ankara'da MİT ve polisten ortak operasyon

Ankara'da iki kişi, IŞİD adına keşif çalışması yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. İki zanlı sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

IŞİD üyesi zanlıların silahlı çatışmalara da katıldıkları belirtildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ankara Bölge Başkanlığının koordinesinde düzenlenen operasyonda bazı evlerde arama yapıldı. IŞİD bünyesinde çatışma bölgelerindeyken aktif silahlı faaliyet gösterdikleri ve Ankara'da keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları belirtilen iki kişi gözaltına alındı.

'VİYANA SALDIRISI GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI'

Dijital materyallerde yapılan incelemede 2 Kasım'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da 4 kişinin öldürüldüğü IŞİD saldırısına ait görüntülerin de ortaya çıktığı açıklandı.

Şüphelilerden A.E.E'nin cep telefonunda da koordinat belirleme, üç boyutlu haritayla konum paylaşma özelliğine sahip bir programın kullanma kılavuzunun silinmiş olduğu aktarıldı. Bunun üzerine söz konusu materyaller üzerinde bilişim uzmanlarınca yapılan 'dijital kazıma'yla şüphelilerin IŞİD içinde faaliyet gösterdikleri dönemde çekilmiş çok sayıda video ve fotoğrafa ulaşıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı cezaevine gönderildi.
(ANKARA-AA)

Etiketler ankara mit polis ışid