Dövizdeki yükseliş sokakları hareketlendirdi

Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Eskişehir'de vatandaşlar, döviz kurunun gün boyu artış göstermesini ve hükümetin ekonomi politikalarını sokağa çıkarak protesto etti, “AKP istifa” sloganı attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dövizdeki yükseliş siyasetin yanı sıra sokağı da hareketlendirdi. Artan döviz kuruna ve ekonomik tabloya tepki göstermek için Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde sokağa çıkan vatandaşlar protesto gösterileri düzenledi. 

Ankara Esat Dörtyol’da vatandaşlar “AKP istifa” sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Tencere ve tavalarla eylem yapanları polis ekipleri engellemeye çalıştı. Ara sokaklarda yürüyüşüne devam eden vatandaşlar protestolarını sürdürdü.

Ankara Batıkent'te de vatandaşlar, dövizdeki yükselişi ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti. Batıkent sokaklarında yürüyenler “Tayyip İstifa”, “Hükümet istifa” sloganları attı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri de "ODTÜ ayakta AKP'ye direniyor" sloganlarıyla hükümete istifa çağrısı yaptı.

Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun sosyal medya hesabından ODTÜ'deki eylemle ilgili yapılan paylaşımda, “Ülkemizi bir avuç vurguncuya, talancıya, hırsıza bırakmayacağız” denildi.

İstanbul'un Şişli ilçesindeki Pangaltı semtinde de çok sayıda kişi zamları ve kurdaki artışa yürüyüş yaptı. Tencere ve tavalarla yürüyüp "Hükümet istifa" sloganları atan eylemciler çevik kuvvet polislerince durduruldu. Kurtuluş semtinde eylem yapanların önü de polisler tarafından kesildi. Polisin engellemesinin ardından eylemler ara sokaklarda devam etti.

Beyoğlu ilçesindeki Karaköy semtinde Türkiye Komünist Partisi üyeleri, Merkez Bankası İstanbul Şubesi önünde protesto gösterisi düzenledi. Daha sonra yürüyüşe geçen grup polisler tarafından dağıtıldı.

Kadıköy ilçesinde de eylemler yapılırken Taksim Meydanı polis bariyerleriyle kapatıldı. 

Rumeli Hisarüstü Mahallesi'nde de protesto yürüyüşü düzenlendi. 

İZMİR BUCA VE BORNAVA'DA DA HALK SOKAKLARA ÇIKTI

İzmir'in Buca ilçesinde sokağa çıkan halk, AK Parti hükümetini protesto etti. Polis ekipleri “Hükümet istifa” sloganları atan İzmirlileri engellemeye çalışırken Şirinyer Migros önünde yapılan açıklamada, “Zamlar, vergiler, her gün artan kur kriziyle ekonomik olarak ve aynı zamanda politik olarak daha fazla köleleştiriliyoruz. Bizler bu köleleştirilmeye karşı ses çıkarmazsak onlar bu soyguna devam edecekler. Ayağa kalkmalıyız. Buna karşı her yerde ses çıkartmamız ve bu soygunu yapan iktidarı halkımızın özgün gücüyle istifaya zorluyoruz” denildi.

Bornova Meydanı'nda toplanana İzmirlilerin ise önü polis tarafından kesilirken, alkış ve ıslıklarla hükümetin politikaları protesto edildi. Burada açıklama yapan İzmirliler “Biz her gün yüzler, binler, milyonlar olarak hükümetin karşısında dikilmeye devam edeceğiz” dedi.

Protestolar sürüyor.

KOCAELİ'DE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara ve İstanbul’dan sonra Kocaeli’de de artan döviz kuruna ve ekonomik duruma tepki göstermek için vatandaşlar sokağa döküldü.

Tencere ve tavalarla, Derince ilçesinin Yenikent Mahallesi'nde eylem yapanlar "AKP mezara, halk iktidara", "Artık yeter! Geçinemiyoruz" sloganları eşliğinde şiddetli sağanağa rağmen yürüdü

Yenikent'teki eylemi takip eden Evrensel Gazetesi Kocaeli Temsilcisi Gözde Meydan ve Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Başkanı Adem Korkmaz gözaltına alındı. Gözaltı sayısının toplam 7 olduğu açıklandı.  

Twitter hesabından açıklama yapan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan "An itibariyle Yenikent'te tencere tavalarla 'Hükümet istifa' diyen emekçiler arasında yer alan Körfez İlçe Başkanımız Adem Korkmaz gözaltına alındı. Yenikent polis karakoluna götürülüyor. #Hükümetİstifa demek ne zamandan beri suç oldu! İlçe başkanımızı derhal serbest bırakın" 


ESKİŞEHİR'DE POLİS 'DİRENME' DİYE BAĞIRDI

Eskişehir’de döviz kurlarını ve hükümeti protesto için eylem yapan biri kadın 6 kişi gözaltına alındı. Akşam saatlerinde Haller Gençlik Merkezi önünde meydana gelen olayda polis gözaltına alınan kişilere “Direnme” diye bağırdı. (HABER MERKEZİ)