Ankara’da kentsel dönüşümde yapılmayan binaların belediyeye maliyeti 2,2 milyar TL

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek döneminde başlanan “kentsel dönüşüm” projelerinin tamamlanmadığını, bu nedenle belediyenin zararının 2 milyar 200 milyon TL olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde yayınladığı israf sayfasında ANKAPARK maliyetini kalem kalem açıklamış, sayfanın sürekli güncelleneceğini duyurmuştu. İsraf sayfasında yer alan ikinci konu Melih Gökçek döneminde yapılan kentsel dönüşüm projeleri oldu.

Yeni bir ev hayali ile mahallelerinden “kısa süreliğine” diyerek ayrılan vatandaşların evleri yıllarca yapılmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır ödediği kira ücretinin güncel değeri ise 2 milyar 200 bin TL’yi aştı.

‘BİR YANDA UMUTSUZCA BEKLEYEN VATANDAŞ, BİR YANDA RANT KULELERİ’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı “israf sayfasında”, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili verilen bilgi metninde şu ifadelere yer verildi:

“Yıllar önce, vatandaşlar yeni bir ev hayali ile Mamak’ta kentsel dönüşüm projesine katılmış; mahallesinden, komşusundan, çocukluk arkadaşından 'kısa bir süre' ayrılmayı umut ederek evini boşaltmıştı. Sözde bu 'kısa sürede' kiraları karşılanacak ve yeni yaşam alanlarına kavuşacaklardı. Yıllar geçti ama ortada 'rant' karşılığı yapılan az sayıda konut dışında ne bir proje, ne bir yeni ev, ne de mutluluk vardı. Vatandaşlarımızın çoğu adeta bir sürgün gibi başka bölgelerde yaşamış, çocukları ata mahallelerini unutmuş, komşular birbirinden uzak kalmış, gönüller kırılmıştı. Ankara’da bir yanda dinozor heykelleri, hayali yatırımlar ve ranta dayalı dev bloklar yükselirken; bir yanda ise bütün bunları acı ve umudu tükenmek üzere olan bir bakışla takip eden vatandaşlar vardı. Sahi, bu kentin öncelikleri neydi?”

YENİ KONUTLAR YAPILIYOR

Bu süreçte ABB’nin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 17 yıl boyunca vatandaşlara ödediği kira tutarının güncel değeri ise 2 milyar 200 milyon TL’yi aştığı belirtilirken Mansur Yavaş yönetimindeki ABB’nin, bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla ilk etapta Mamak’ta 4 bin 500 konutun inşaatı için çalışmalara başladığı vurgulandı.(DUVAR)