Ankara’da kadınlar sokakta: İstanbul Sözleşmesi'ni uygula

Ankara’da kadınlar, Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki göstererek sokağa çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye’nin 9 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayanılarak yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına farklı şehirlerde yaptığı açıklamalarla tepki gösterdi.

Ankara’da Çankaya Belediyesi önünde bir araya gelen kadınlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fesih kararına karşı açıklama yapmak istedi. Belediye önünü bariyerlerle çeviren polis kadınların açıklama yapmasına izin vermedi. Sakarya Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar “Kadın cinayetlerini durduracağız”, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula kadını yaşat” sloganları eşliğinde yürüdü.

Kadınların yürümesine engel olmaya çalışan polis bir kadını gözaltına aldı.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇEKİLEMEYECEKLER’

“Kararı geri çek” sloganları atan, “İstanbul Sözleşmesi’ne Dokunma” pankartı taşıyan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar Sakarya Caddesi’nde yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nin her maddesinin uygulanana kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Bu ülkede kadınlar her gün öldürülüyor ama kadınların en temel güvencesinden, İstanbul Sözleşmesi’nden bir imzayla çıktılar. Bizim kararlı sesimizi duyacaklar. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilemeyecekler. Her bir maddesini uygulayacaklar” açıklaması yaptı.

ANKARA’DA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇEKİLMEYE KARŞI İKİNCİ EYLEM

Ankara’da kadınların İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı ikinci eylemi ise, Ankara Kadın Platformu tarafından yine Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istendi.

Çankaya Belediyesi önünü kapatan polisler kadınların toplanmasını engellemeye çalıştı. Yüzlerce kadın sloganlar eşliğinde Sakarya Caddesi’ne yürüdü. “Dünyayı yerinden oynayacağız”, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” sloganları atan kadınlar sözleşmenin yürürlükte kalması ve uygulanması çağrısı yaptı.

Ankara Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Bizler kadınlar olarak yasakları kabul etmiyoruz. Sokakları terk etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini kabul etmiyoruz. Tecavüzcülerin karşısına barikat kurmayanlar kadınların karşısına barikat kuruyorlar” denilirken polis tarafından kadınlar tartaklandı. (DUVAR)