Ankara'da istinat duvarı çöktü: 4 apartman, 1 gecekondu boşaltıldı

Ankara'yı felç eden yoğun yağış sonrası Çankaya'da 4 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Çevredeki 4 apartman ile 1 gecekondu tedbir amaçlı tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Birlik Mahallesi'nde şiddetli yağış nedeniyle, bir apartmanın 3 metrelik istinat duvarı yıkıldı.

Binanın otoparkındaki 3 otomobil göçük altında kalırken, olay yerine polis, itfaiye, AFAD ekipleri sevk edildi. DHA'nın haberine göre, ekiplerin incelemeleri sonucu duvarı çöken bina ile yakındaki 3 apartman ve gecekondu tahliye edildi. Vatandaşlar, geceyi geçirmek için yakınlarının evleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanesine gitti. 

'YIKILMA RİSKİ YOK'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, olay yerinde risk analizi çalışması yaptı. Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, incelemelerin devam ettiğini açıkladı. Aslan "Cihazlarımızla inceliyoruz. Yıkılan istinat duvarının yanındaki çok katlı binayı tutan istinatlarda bir sıkıntı görmedik ama yağış durumu önemli. Bu yüzden sabaha kadar inceleyeceğiz. Tüm tedbirleri almak üzere buradayız. Şu anda yıkılma gibi bir risk görmüyoruz. Sabaha kadar inceleceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)