Ankara'da hava karardı: Fırtına ve yağmur etkili oldu

Ankara’da aniden başlayan şiddetli fırtına ve sağanak kentin birçok yerinde etkili oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öğleden sonra aniden bastıran ve kentin tamamında etkili olan yağış nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Bazı cadde, bulvar ve sokaklarda da trafikte aksamalar yaşandı. Yağmurla birlikte yaşanan rüzgar görüş mesafesini de büyük oranda etkilerken şehir gündüz vakti neredeyse tamamen karardı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, araçlar zarar gördü.

Sağanaktan en çok etkilenen ilçelerden biri Çankaya oldu. Yağmur suları, Kırkkonaklar semtinde bulunan vadiyi adeta nehre dönüştürdü.

METREKAREYE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü gelişmeleri AFAD Başkanlığı'nda takip ettiklerini duyurdu. Çataklı, mahsur kalan üç çocuğun kurtarıldığını açıkladı.

Çataklı Twitter paylaşımında şu bilgileri verdi:

“Saat 16.00 itibariyle ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması vb 112 üzerinden itfaiyeye 1378, AFAD’a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan üç çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi.”

SAĞANAK AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, gök gürültülü sağanağın akşama kadar devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesinin, tüm birimlerinden 1277 araç ve 3 bin 138 personeliyle teyakkuz halinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan yağışın olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. (HABER MERKEZİ)