Bakanlıktan 'Ankara'da esnafa çete saldırısı' iddiasına yalanlama

Ankara'da haraç isteyen çeteye para vermeyen esnafın saldırıya uğradığı iddia edildi. Görüntülerle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, olayın "kişisel husumetten" kaynaklandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Pursaklar ilçesinde bir esnafın saldırıya uğradı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Saldırganların marketten haraç isteyen çete üyesi oldukları ve kabul etmeyen esnafa saldırdıkları iddia edildi. 3 kişi esnafı darp ettikten sonra, saldırganlardan biri yerde yatan esnafa ateş etti.

Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, emniyette görüştüğünü ve olayın doğru olduğunu söyledi.

Saldırının 21 Temmuz günü yaşandığını aktaran Zorlu, "Görüntülerde de yer alan 6 şüpheliden 4’ünün tutuklandığı bilgisi tarafıma verildi. Başta başkentimiz olmak üzere ülkemizin huzur ve güvenliğine yönelik endişelerimiz bu olaylarla daha da artıyor. Maalesef caydırıcılık yeterli değil ve adalet gerektiği gibi uygulanmıyor! Bu sebeple bu tür olaylarda saldırganların yeterli cezayı almayarak cesaret bulduğunu yetkililere ilettim. Asayiş olaylarının arttığı böyle bir dönemde gelin meseleyi ivedilikle TBMM’de masaya yatıralım" ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada soruşturma kapsamında 5 şüphelinin tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, "17.08.2023 tarihinde, çeşitli sosyal medya hesaplarında yer alan Ankara'da 1 ay önce meydana gelen kasten yaralama olayına ilişkin paylaşımlar ile ilgili yapılan araştırma sonucunda; bahse konu olayın, husumetli iki grup arasında 21.07.2023 tarihinde gerçekleştiği ve yakalanan şüphelilerden 5'inin tutuklandığı tespit edilmiştir" denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: SUÇ ÖRGÜTÜ İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ise saldırganların suç örgütü üyesi olduğu iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Pursaklar ilçesinde 21 Temmuz'da meydana gelen ateşli silahla yaralama olayı ile ilgili basında ve sosyal medyada 'Haraç Çetesinden Pompalı Pusu' yer alan ve bölgede sözde bir suç örgütünün faaliyet gösterdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda olaya karışan M.S. ile Ö.D.'nin çocukluktan bu yana arkadaş oldukları aralarında husumet olduğu, olayın kişisel husumete dayandığı belirlendi" ifadeleri kullanıldı.

Olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığı aktarılan açıklama, şöyle devam etti:

"Polisin olayla ilgili yürüttüğü çalışmalarda M.S. ile Ö.D.'nin aralarında bulunan kişisel husumetten dolayı sürekli karşı karşıya geldikleri, taraflar arasında olaydan bir gün önce meydana gelen darp vakası ile ilgili konuşmak için olay günü tarafların buluştukları, ikili arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu M.S.'nin yanında getirdiği ruhsatsız tabanca ile Ö.D.'ye ateş ederek yaraladığı, Ö.D. ve yanındaki yakınlarının da silahla karşılık vererek M.S.'yi yaraladıkları yapılan kamera incelemesinde ortaya çıktı.

Yapılan tedavilerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlılardan Ö.D. ve M.S. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Olaya karışıp kaçan K.N.D. ve H.A. polisin yaptığı çalışmalar sonucu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı."

'İKİ OLAYIN BİRBİRİYLE ALAKASI YOK'

Yine Pursaklar'da 9 Ağustos günü yaşanan olayın diğer kavganın devamı gibi gösterildiği kaydedilen açıklamada, "Öte yandan, Pursaklar ilçesinde 9 Ağustos günü meydana gelen, basında ve sosyal medyada bu olayın devamıymış gibi lanse edilen Silahla yaralama olayının tamamen farklı bir konu olduğu, olaya karışan şüpheli şahısların T.Y., E.G., U.V. ve N.B.S. olduğu, aynı mahallenin gençleri oldukları ve zaman zaman aralarında çeşitli sebeplerle tartışma yaşadıkları, tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü ve olayın faili olduğu belirlenen zanlılar yürütülen kullandıkları suç aleti silahla birlikte gözaltına alındı" denildi.

Bu olayla ilgili 1 kişinin tutuklandığı aktarılan açıklamada, "Şüpheli şahıslardan T.Y. ve E.G. Adli Kontrol Şartıyla (Konutu Terketmeme) salıverilirken, Suça Sürüklenen Çocuk D.N.S. ailesine teslim edildi. U.V. isimli şahıs ise Kasten Öldürmeye Teşebbüs Suçundan tutuklandı. İki olayın birbiriyle alakası olmadığı polisin yürüttüğü çalışmalarla ortaya çıkarıldı" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)