Ankara'da Dış Ticaret İstihbarat Merkezi açıldı

Ankara Ticaret Odası bünyesinde kurulun Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'nin açılış töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İhracatını artırmayı hedefleyen üyelere ücretsiz hizmet verecek olan Ankara Ticaret Odası (ATO) Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ATO'da yapılan açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik katıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle kurulan merkezde ATO üyelerine, pazar araştırması, müşteri bulma, müşteri ile irtibata geçip ödeme şekillerinin kararlaştırılması, gümrük işlemleri ve ödemenin tamamlanmasına kadar geçen tüm ihracat süreçlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak.

Açılış töreninde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dönmez, çatı kuruluşların ihracat için öncül olmasının önemli olduğunu söyledi.

Dönmez, ihracat yapan firmalara yönelik, uluslararası alanda hukuki problemlere karşı danışmanlık hizmeti verilmesini de tavsiye etti.

 ATO Başkanı Gürsel Baran (sağda) Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'e tablo hediye etti. (Fotoğraf: Emin Sansar/AA)


'İHRACATTAN GÖZÜ KORKANLAR OLUYOR'

ATO Başkanı Baran da başkentin ihracatta önemli yerlere geldiğini, bunun en çok savunma sanayi alanında hissedildiğini dile getirdi.

İhracatın artırılması için yaptıkları çalışmalara değinen Baran, "Büyükelçilerle de ihracatı nasıl artırırız diye görüşmelerde bulunuyoruz, tek derdimiz Ankara'nın ihracatını artırmak. İhracattan gözü korkanlar oluyor, bu iş zor değil ihracat yapmayanları bu yola sokmak zor değil, çalışacağız başaracağız" diye konuştu.

Baran, Ankara'da 6 bin olan ihracatçı sayısını kısa vadede 7 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çelik de kurulan dış ticaret istihbarat merkezlerinin başkentin ihracatını artıracağını belirterek, hedeflerinin daha önce hiç ihracat yapmamış firmaların da bu işe girmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)