Ankara’da ÇHD'li avukatlara operasyon: 20 gözaltı

Ankara’da aralarında ÇHD'li avukatların da bulunduğu 20 kişi, emniyete yapılan isimsiz bir ihbar sonucu ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi Başkanı Bilgi Topçu ile üyeleri Ceren Yılmaz ve Fatih Gökçe’nin de aralarında bulunduğu 20 kişi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Artı Gerçek’in haberine göre ÇHD avukatlarından Murat Yılmaz, dün emniyeti aradığı iddia edilen isimsiz bir kişinin, DHKP-C’nin Ankara’da eylem yapacağı bilgisi verdiğini ve bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 20 kişi hakkında gözaltı işlemi uyguladığı bilgisini paylaştı.

Gözaltına alınanların Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Gözaltı işleminin tamamen keyfi olduğunu belirten Yılmaz, “Avukat arkadaşlarımız mesleklerini yapıyorlar. Dün de adliyede avukatlar mesleklerinin gereğini yerine getiriyorlardı. Arkadaşlarımızın herhangi bir olayla ilgisi yoktur” dedi.

ÜÇ AVUKAT SERBEST BIRAKILDI

ÇHD'den yapılan açıklamada "Ankara Şube başkanımız Ceren Yılmaz, şube yöneticimiz Fatih Gökçe ve üyemiz Bilge Topcu savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardır. Mesleki faaliyetlerimiz suçlama konusu yapılamaz, hak temelli avukatlık pratiğimizi tüm baskılara karşın sürdürmeye devam edeceğiz" denildi. Diğer avukatların henüz savcılığa çıkartılmadığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)