Ankara'da 5 Afganistanlı'nın öldürülmesiyle ilgili 1 şüpheli aranıyor

Ankara'da 5 Afganistanlı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Cinayetlerle ilgili 2 kişi ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürülürken, bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Afganistanlı 5 kişinin öldürülmesine ilişkin bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 2 kişi, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Altındağ ilçesinde öldürülen 5 Afganistanlı'nın kimlikleri belirlendi. Ölenlerin isimlerinin Asadullah Rahimy, Sarfarz Sayaz, Habibollah Jora Khan, Abdul Halım Roozi Qul ve Abdurrahman Azizi olduğu belirlendi.

Olayın yaşandığı evin, Asadullah Rahimy tarafından kiralandığı, diğer kişilerin ise evde misafir oldukları saptandı. Afganların Göç İdaresi’nde kayıtlı olduğu, geçici olarak değişik işlerde çalıştıkları, evde boğuşma ya da kavga olduğunu gösterir dağınıklığın tespit edilmediği ve 5 kişinin üzerlerinde ev kıyafetleri bulunduğu belirlendi.

Ön otopsi tutanaklarında, Rahimi dışındaki maktullerin vücudunda delici ve kesici alet yarası olduğu bilgisi yer aldı.

Ayrıca cesetlerin, evin farklı odalarında olduğu aktarıldı. 

BİR ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilişkisi bulunduğunu belirledikleri Afganistan vatandaşı bir şüphelinin kimliğine ulaştı.

AA ve DHA'nın haberlerine göre çalışmalarını bu kişinin üzerinde yoğunlaştıran ekipler, şüphelinin yakalanması için de çalışma başlattı.

Söz konusu zanlının başka kişilerle irtibatlı olup olmadığını değerlendiren polis, yeni deliller doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Evde yapılan aramada Afganistanlı bir kişiye ait pasaport bulundu. Bir hafta önce öldürüldüğü tahmin edilen 5 kişinin cesetlerinin bulunduğu evde ve çevresinde polisin incelemesi sürdürüyor.

HEPSİNDE BİRDEN FAZLA BIÇAK YARASI

Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri süren Afganistanlı 5 kişinin de vücutlarında birden fazla bıçak yarası tespit edildi. Soruşturma kapsamında binaya giden güzergahlardaki tüm güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

2 KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Ayrıca cinayetlerle ilgili 2 kişinin, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. İlk bulgulara göre para anlaşmazlığı sonucu cinayetlerin işlenmiş olabileceği ihtimali üzerine durulurken, soruşturma sürdürülüyor.

Mahallede esnaf olan bir görgü tanığı, Afganların genelde bu bölgede yaşadıklarını söyleyerek, "Bir iki kez gördüm, orada oturduklarını biliyorum zaten. Genelde Afganların yarıdan çoğu burada oturur. Genelde hep buradan geçerler, bu yolu kullanırlar. Muhtemelen kendi aralarındaki bir hesaplaşma bu" diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Altındağ'da Örnek Mahallesi'nde oturan ve bir süredir haber alınamayan Afganistan vatandaşı bir kişinin yakınları, polise başvurmuştu. Polis ekipleri, dün saat 19.30 sıralarında söz konusu kişinin oturduğu 4 katlı binanın 2'nci katındaki eve kapıyı çilingire açtırarak girmiş ve içeride 4 kişinin cesedi ile karşılaşmıştı. Evde yapılan aramada bir kişinin cesedi de elleri arkadan bağlanmış şekilde bazanın içinde bulunmuştu. Cumhuriyet Savcısı eşliğinde evde yapılan incelemenin ardından 5 kişinin cesedi, Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmıştı. (HABER MERKEZİ)