Ankara’da 15 Temmuz: Meydandaki gündem işsizlik ve ekonomi

Ankara’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında etkinlik düzenlendi. Törene katılanların gündemi darbe girişiminin yıl dönümünden önce işsizlik ve ekonomiydi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. 251 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan darbe girişiminin yıl dönümünde birçok şehirde olduğu gibi Ankara’da da anma programı düzenlendi.

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Başkent’in en işlek caddesi olan Kızılay’da düzenlenen programdan saatler önce yollar trafiğe kapatıldı, metro seferleri durduruldu.

KIZILAY 4’E BÖLÜNDÜ

Emniyetin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kızılay Meydanı kontrol noktaları nedeniyle dörde bölündü. İşyerlerinden çıkarak evlerine ulaşmaya çalışan kişilerin Kızılay Caddesi'ni kullanmalarına izin verilmezken, insanlar farklı güzergahlara yönlendirildi.

AK GENÇLİK TEKBİRLERLE YÜRÜDÜ

Kızılay Meydanı’na, etkinliğe katılmak üzere gelenler saat 18.00 itibariyle arama noktalarından geçerek alana girdi. AK Parti Ankara Gençlik Kolları üyesi bir grup ise meydana ‘Zaman bendedir ve mekan bana aittir’ yazılı pankart eşliğinde tekbir getirerek yürüdü. Gruba AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan eşlik etti.

BAHÇELİ’NİN ‘ERDOĞAN’ SÖZLERİ ALKIŞLARLA DESTEKLENDİ

Etkinlikte, alandaki sahneye kurulan dev ekranlardan İstanbul Saraçhane Meydanı’ndaki programda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmaları canlı yayınlandı.

Alandakiler, dikkatle dinledikleri Bahçeli’nin konuşmasının sonunda kullandığı “Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı anlayınız, anlatınız” ifadelerini alkışlarla destekledi.

ALANA ERDOĞAN VE ATATÜRK FOTOĞRAFLARI ASILDI

Etkinlik alanına ise Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ile bayraklar asıldı. Meydanda Ankara’nın ilçe belediyeleri mobil aşevi araçları ile çorba dağıtırken, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin düşünce ve dileklerin yazılması için ‘hatıra defteri’ konuldu.

‘GENÇLERİN GÜNDEMİNDE ‘İŞSİZLİK’ VAR’

15 Temmuz’un altıncı yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe ağırlıklı olarak gençlerin katıldığı gözlenirken, sahada coşkudan çok gelecek kaygısı vardı.

Kendi aralarında konuşan gençlerden biri diğerine, “Bir görünüp gideceğim, yakın zamanda mülakatım var” ifadelerini kullanırken, bir başka genç de “Fotoğraf çek, sosyal medyana da koy” karşılığını verdi.

Gençler arasındaki konuşmaların bir kısmı da darbe gecesi tanıklıkları üzerinden şekillenirken, 2023 seçimlerinin sonucu hakkındaki değerlendirmeler de gündemdeydi.

‘BİRAZ DAHA ÇORBA ALIP GÖTÜRSEK VERİRLER Mİ?’

Sahada gençlerden sonra ağırlıklı olarak yer alan 60 yaş ve üzeri kişiler de Erdoğan ve Bahçeli’nin konuşmasını pür dikkat dinleyen kesimdi.

Aralarında yaptıkları konuşmalarda ‘Alır alır bu seçimi de alır” diyerek Erdoğan’ı işaret edenlerin yanı sıra ‘alamaz’ diyenler de vardı.

Birçok katılımcının gündeminde ise ‘ekonomi’ vardı. Alana getirilen mobil aşevinin önündeki kuyruk uzayıp giderken sırada bekleyen 60’lı yaşlardaki bir kişinin yanındakine “Bugün de doyacağız. Biraz daha çorba alıp götürsek verirler mi?” diye sorması da dikkat çekti.