Ankara’da 1 Mayıs’ın adresi Tandoğan Meydanı

Ankara'da 1 Mayıs için Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan emekçiler sloganlar eşliğinde Tandoğan Meydanı’na yürüdü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Tabip Odası, TMMOB, DİSK, Genel İş Sendikası, Eğitim Sen ve Türk-İş'in aralarında bulunduğu birçok meslek örgütünün Ankara'daki 1 Mayıs İşçi Bayramı adresi bu yıl da Tandoğan Meydanı oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanına giriş için emekçiler Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Pankartlar polis tarafından tek tek kontrol edilirken, burada oluşturulan kortejle sloganlar eşliğinde miting alanında yüründü.

Ankara’daki 1 Mayıs’ta gündem yaşanan ekonomik kriz ve 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerdi.

"Enkazın içinde sandıkların hükmü yok", "En güzel kravatını tak bakalım yargılanacaksın", "Ak çocuklar değil, aç çocuklar kazanacak", "Soydular soğana muhtaç ettiler", “Sınıfa karşı sınıf krize karşı devrim”, “En güzel kravatını tak bakalım yargılanacaksın” pankartları taşıyanlar, “İş ekmek yoksa barış da yok", “Fabrikalar tarlalar, siyasi iktidar her şey emeğin olacak”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” sloganları attı.

‘KARARIMIZ DEMOKRASİDEN YANA OLACAK’

DİSK adına konuşan Zeynep Mucukgil, deprem döneminde yaşananları hatırlattı, 14 Mayıs’taki seçimlerde işçi sınıfının demokrasiden ve özgürlüklerden yana olacağını söyledi. “Biz bu ülkede işçi katliamlarını yaşadık. Taksim’de 34 canımızı aramızdan aldılar” diyen Mucukgil şöyle devam etti:

“İnsanca yaşamak bir yana hayatta kalmamızı sağlamayan bir düzenle karşı karşıyayız. 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenleri asla unutmadık unutturmayacağız. Sorumlular bunun hesabını vermek zorundalar. Öfkemizi dayanışmaya dönüştürdük. Diz çökmedik, boyun eğmedik. Bizleri yoksulluğa mahkum edenlerden kurtulmanın arifesindeyiz. Kendisi gibi düşünmeyenleri kamplaştıran gazetecileri siyasetçileri tutuklayan bu ceberuttan kurtulmanın arifesindeyiz. 14 Mayıs’ta kararımızı vereceğiz. Aydınlıktan yana olan herkes kararını verecek. Kararımız özgürlükten demokrasiden yana olacak. 2023 1 Mayıs’ı bu ülkenin başlangıcıdır. Yaşasın 1 Mayıs” (HABER MERKEZİ)

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Ankara’daki 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Sancar’a partinin milletvekili adayları ve çok sayıda partili eşlik etti.