'Ankara-Sivas YHT hattı için açılan tüneller dolduruluyor'

CHP'li Karasu Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni için Yıldızeli'de açılan güvenlik tünelinin 'yanlış planladık' denilerek doldurulduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Devlet Demiryolları'nın temelini 2008 yılında atıp 2021 yılında bitirmeyi planladığı halde çalışmaları devam eden Ankara-Sivas YHT hattının daha önce açılan 2 kilometrelik güvenlik tünellerinin “yanlış planlandı” denilerek doldurulmaya başlandığını açıkladı.

ANKA'nın haberine göre güvenlik tünellerinin bulunduğu bölgede açıklama yapan Karasu şunları söyledi: “Ankara-Sivas hızlı tren hattının Kavak-Sandal bölgesi. Burada T-18 tüneli bulunmakta. İki güvenlik tüneli için açılan güzergahın içindeyim şu anda. Bu güzergah yaklaşık 2 kilometrelik alandan oluşur. Bu alan, Devlet Demiryolları yetkilileri tarafından buraya güvenlik tüneli yapılması amacıyla açıldı. Zemin iyileştirilmeleri yapıldı. Verimli tarım arazilerinden oluşan bu bölgede, çiftçilerin karşı çıkmasına rağmen istimlak çalışmaları yapıldı. Son anda bütün kazılar yapılmışken, çalışma başlamışken Devlet Demiryolları, burada hata yapıldığını, buranın yanlış olduğunu ve bu hattın yeniden doldurulması talimatını verdi. Hat, şu anda yeniden doldurulmaya başlandı.

'ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

Ülkemizin kaynaklarının nasıl çarçur edildiğinin, bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkının nasıl gasp edildiğinin en güzel örneklerinden biri burası. Harcanan milyonlarca lira para… Ne yazık ki ‘hata yaptık’ anlayışıyla yeniden kapatılıyor, kapatılması isteniyor. Sayın Devlet Demiryolları yetkilileri ve Ulaştırma Bakanlığı’na seslenmek istiyorum: Bu işi bilmiyorsanız, bu işi bilen isimleri kadrolara taşımıyorsanız, liyakatli kadroları görevlere getirmiyorsanız, işte Sivas hızlı tren hattında yaşanan bu olaylar tüm bölgede yaşanıyor. Sürekli göçükler, kaymalar yaşanıyor. Sürekli yanlış imalatlar yapılıyor ve Sivaslı, hızlı treni beklemeye ne yazık ki devam ediyor. Bunun hesabını, bu yanlışı yaptıranların hesabını, iktidar olduğumuzda gerekli hesapları mahkeme yoluyla soracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama şimdi bu hattın niçin yeniden doldurulduğunun açıklamasını Ulaştırma Bakanı’ndan bekliyoruz.”

TBMM’YE TAŞIDI

Karasu konuyla ilgili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Karasu, Karaismailoğlu’na, "Söz konusu alanda yapımı planlanan güvenlik tünelinin yapımı hangi gerekçeyle iptal edilmiştir? Bu tüneller için şu ana kadar harcanan ödenek miktarı Türk lirası cinsinden ne kadardır? Yapımı iptal edilen güvenlik tünelinin seyir güvenliği bakımından bir risk oluşturup oluşturmadığına yönelik herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır" diye sordu. (HABER MERKEZİ)