Ankara Perihan Abla’sını kaybetti

Ankara'daki Yüksel eylemlerinin simgesi, Yüksel Caddesi'nin “Perihan Ablası” Perihan Pulat, vefat etti. Pulat, eylemlerde defalarca yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmış, Yüksel Caddesi'ndeki eylem sırasında bir polisin kendisine "Sen daha ölmedin mi!" demesi üzerine "Karar verdim 100 yaşına kadar yaşayacağım" cevabı verdiğini söylemişti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’daki eylem ve direnişlerin simgelerinden Perihan Pulat (78) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ankara'daki Yüksel eylemlerinin tanınan siması, Yüksel Caddesi'nin “Perihan Ablası” Pulat, KHK ihraçları sonrası 'İşimi geri istiyorum' eylemleri yapan eğitimcilere destek vermiş, bu süreçte İnsan Hakları Anıtı önündeki her eyleme katılmıştı.

Pulat, polisin müdahalesi sırasında defalarca yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmış, Yüksel Caddesi'ndeki eylem sırasında bir polisin kendisine "Sen daha ölmedin mi!" demesi üzerine "Karar verdim 100 yaşına kadar yaşayacağım" cevabı verdiğini söylemişti.

Pulat'ın vefatını sosyal medya hesabından duyuran Veli Saçılık,"#PerihanPulat bu alçak saldırı sonrası bir daha hiç iyileşmedi ve bugün hayatını kaybetti. Sayıştay Hakimliğinden emekliydi ama insanlıktan hiç emekli olmadı. Bu dünyadan Perihan Pulat geçti" mesajı paylaştı.