Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş İYİ Parti'den istifasını geri çekti

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, "Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine" diyerek partisinden istifa etti. Altıntaş daha sonra istifadan vazgeçtiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Altıntaş sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Partiden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum."

Altıntaş, 3 saat sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kararından vazgeçtiğini açıkladı. Kararını "Değerli Genel Başkanımızla yaptığım istişare ve değerlendirme sonucu partimden istifamı geri almış bulunuyorum. Saygılarımla" diyerek duyuran Altıntaş şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Genel Başkanımla yaptığımız değerlendirmede, son günlerde liderler seviyesindeki iletişim dilinin toplumun geniş kitlelerinde itham edici ve ayrıştırıcı hale gelmesinin, karşı karşıya olduğumuz problemlerin çözümünü zorlaştırdığına dair inancımı dile getirdim. Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir şekilde yürütüleceğine dair inancım artmış bulunmaktadır. Özlediğimiz huzur ve güven dolu günlere bir an önce kavuşma dileğimle milletimize saygılarımı sunuyorum."


PARTİLERİN VE BAĞIMSIZLARIN MECLİS'TEKİ VEKİL SAYILARI 

Adalet ve Kalkınma Partisi: 285
Cumhuriyet Halk Partisi: 134
Halkların Demokratik Partisi: 56
Milliyetçi Hareket Partisi: 48
İYİ Parti: 37
Türkiye İşçi Partisi: 4
Demokrat Parti: 2
Memleket Partisi: 2
Büyük Birlik Partisi: 1
Demokrasi ve Atılım Partisi: 1
Demokratik Bölgeler Partisi: 1
Saadet Partisi: 1
Yenilik Partisi: 1
Zafer Partisi: 1
Bağımsız milletvekili: 4

(HABER MERKEZİ)