Ankara Büyükşehir’in kampanyasına 20 günde 10 milyon lira destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “6 Milyon Tek Yürek” kampanyası kapsamında 20 günde toplanan bağış tutarı 10 milyon liraya ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, pandemi sürecinden ekonomik olarak olumsuz etkilenenlere yönelik ikinci kez başlattığı “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasının 20’nci gününde toplanan yardım tutarı 10 milyon TL’yi aştı.

‘ÇALINACAK ÇOK KAPI VAR’

Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek hayırseverlere yönelik yayımladığı teşekkür mesajında, “Bu zorlu süreçte ihtiyaç sahibi veya gelirinden olan vatandaşlarımızın sayısı da artıyor. İyiliğin başkentinde dayanışma kervanına katılarak destek olan herkese teşekkür ederiz. Alınacak çok yemek, çalınacak çok kapı daha var” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “iyilik bulaşıcıdır” sloganıyla başlattığı kampanyaya destek olan hayırseverler, “ankaratekyurek.com” adresi üzerinden 5 farklı uygulamayı seçerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların ödenmemiş su faturalarından iftar ve sahur paketine kadar birçok ihtiyacını karşılıyor.

RAMAZAN RUHUNA UYGUN DAYANIŞMA

Pandemi sürecinde işsiz kalan vatandaşlar kadar sosyal yardım alan vatandaşların Ramazan sofralarına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan “İftar Ver” kampanyası ile her gün 20 bin vatandaşa iftar ve sahur yemeği imkanı sağladıklarını belirten Yavaş, “iftarver.com" sitemizde hala alınacak çok yemek, çalınacak çok kapı sizleri bekliyor” diyerek, dayanışma çağrısını yineledi.

6 Milyon Tek Yürek kampanyası ile 20 günde elde edilen yardım tutarları şu şekilde oldu:

-Su Ver ile 28 bin 897 adet su faturası ödenerek, 1 milyon 106 bin 828 TL,
-Bilet Ver ile 1675 adet ANKARAKART’a yükleme yapılırken, 99 bin 710 TL,
-El Ver ile 7704 nakit yardım adedine ulaşılırken, 2 milyon 339 bin 100 TL,
-İftar Ver ile 126 bin 930 sişariş verilirken, 3 milyon 173 bin 350 TL,
-Afiyet Ver ile 17 bin 486 yardım kolisi siparişi alınırken, 3 milyon 377 bin 650 TL olmak üzere toplam 10 milyon TL’yi geçti. (DUVAR)