Ankara Büyükşehir Belediyesi müzisyenlere nakdi destek sağlayacak

ABB, Ankara’da ikamet eden ve salgın süreci nedeniyle uzun süredir işsiz kalan müzisyen ve müzik gruplarına tanıtım ve nakdi destek sağlanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Korona virüsü salgını sürecinde işletmelerin kapalı olması nedeniyle müzisyenler ekonomik zorluk yaşıyor. Salgın nedeniyle işyeri kapanan ya da işsiz kalan sektör çalışanlarına destek olmayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden müzisyenlere seslenerek hem nakdi hem de tanıtım desteği vereceklerini ifade ederek, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Pandemide gelir kaybı yaşayan müzisyenlerimiz için destek programı başlatıyoruz. Biz daima dayanışma ile iyileştik, #6MilyonTekYürek olmaya devam edeceğiz” dedi.

DESTEK TALEP EDENLER 5 MART’A KADAR BAŞVURU YAPABİLECEK

Pandemi sürecinde ANTİYAP (Ankara Tiyatro Yapımcıları Derneği) üyesi tiyatrolar ile diğer tiyatroların 39 oyununu satın alarak ABB TV’den yayınlayan Büyükşehir Belediyesi, mali sıkıntı yaşayan müzisyen ve müzik gruplarının başvurmaları halinde performanslarının profesyonel video çekimlerini gerçekleştirerek bu performansları karşılığında ödeme yapacak.

Öte yandan destek programını da hayata geçiren belediye, yeni destek programından yararlanmak isteyen müzisyenler için ‘forms.ankara.bel.tr/muzisyenlere-destek’ adresi üzerinden başvuru süreci de başlattı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli ve Kent Orkestrası müzisyenlerinin yer alacağı komisyon tarafından değerlendirilecek başvurular, 5 Mart 2021 tarihine kadar internet üzerinden yapılabilecek. (DUVAR)

Etiketler ANKARA MÜZİSYEN