Ankara’da avukatlardan polis kordonu altında açıklama: Avukatların konuşmasını engelleyemezler

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve baro başkan adayları, genel kurulun yapılacağı Bilkent Odeon önünde polis kordonu altında açıklama yaptı. Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkının gasp edildiğini söyleyen Erinç Sağkan, “Avukatların konuşmasını engellemezler” dedi. Baro Başkan Adayı Bülent Teoman Özkan ise “ Bu uygulamalara boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Barosu avukatları, İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüsü salgını gerekçesiyle baro seçimlerinin aralık ayına ertelenmesine tepki göstermek için genel kurulun yapılacağı Bilkent Odeon’un önünde toplandı. Alanda bulunan TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet ekibi, avukatların içeriye giriş yapmasını engelledi. Polis kordonu altında yapılan açıklamaya Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Bülent Teoman Özkan ve Avukat Hakları Grubu Başkan Adayı Duygu Çeribaşı da katıldı.

Erinç Sağkan, Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkının gasp edildiğini belirterek, “Bugün hukuk tarihine kara bir gün olarak yazıldı. Kanunda yazan açık hükme rağmen genelgeyle, İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu kararıyla ve bu yetkisiz kararı dayanak alan ilçe seçim kurulu kararlarıyla baronun en yüksek karar organının toplanması maalesef engellendi. Ancak avukatların konuşmasını engelleyemezsiniz. Bizler dönemin iktidarına değil, iktidarı tahakküme çeviren her döneme karşıyız.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ADAYI ÖZKAN: BU UYGULAMAYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu başkan adayı Bülent Teoman Özkan ise, "Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) delege gönderilemeyeceğinden süreci uzatmak için hukuksuz bir şekilde, genelgeyle genel kurulu ertelediler. Türkiye Barolar Birliği’nin başındaki kişi bu uygulamanın mimarıdır. Bu uygulamalara boyun eğmeyeceğiz” dedi.