Andy Warhol'un Marilyn Monroe portresi rekor fiyatla satıldı

Pop art sanat akımının öncüsü Amerikalı ressam Andy Warhol'un 1964 yılında yaptığı Marilyn Monroe portresi, 195 milyon dolara satıldı. Portre, 20. yüzyılın en pahalı sanat eseri oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pop art akımının en önemli temsilcilerinden ressam Andy Warhol'un Marilyn Monroe portresi rekor bir fiyatla 195 milyon dolara alıcı buldu.

Reuters'in haberine göre, "Shot Sage Blue Marilyn'' adlı portre New York'ta Christie's müzayede evinde açık artırmaya sunuldu. Portrenin müzayede satış fiyatı 170 milyon dolar oldu, fakat vergiler ve ücretlerle birlikte satış bedeli 195 milyon dolara çıktı.

20. YÜZYILIN EN PAHALI SANAT ESERİ 

Warhol'un 1964 senesinde yaptığı portre, 20. yüzyıla ait sanat eserleri arasında halka açık satışla en yüksek fiyata alıcı bulan eser oldu. Amerikalı bir sanatçının eserine ödenen en yüksek meblağ aynı zamanda.

"Shot Sage Blue Marilyn" resmi, Monroe'nun 1953 yılında "Niagara" filminin tanıtımı için çekildiği bir fotoğrafı temel alıyor. Warhol, resmi Monroe'nun ölümünden iki yıl sonra, ünlü oyuncunun anısını ve zamansız güzelliğini ölümsüzleştirmek için yaptığını belirtmişti. Monroe, 4 Ağustos 1962 tarihinde aşırı doz ilaç alarak intihar etmişti. (DIŞ HABERLER)