Anastasia Emelianova'nın otopsi raporu bekleniyor

Erzurum'da 20 Eylül'de Nizar A. tarafından öldürülen Anastasia Emelianova'nın ne şekilde öldüğünün anlaşılması için otopsi raporunun çıkması bekleniyor.

Avukat Begüm Osna, dosyada kısıtlılık kararı olduğunu söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Emrullah Bayrak

ERZURUM - Erzurum'un Yakutiye ilçesinde 20 Eylül'de öldürülen Anastasia Emelianova'nın cinayet soruşturması devam ediyor. Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden avukat Begüm Osma, şüphelinin verdiği dört farklı ifade olduğunu belirterek ölüm şeklinin otopsi raporu sonrası ortaya çıkacağını ifade etti.

'ŞÜPHELİNİN DÖRT FARKLI İFADESİ VAR'

20 Eylül gecesi, Nizar A., alt kat komşusuna giderek Anastasia Emelianova’nın yaralandığını belirterek yardım istedi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine apartmana polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Eve giren ekipler, Anastasia Emelianova'nın kan kaybından öldüğünü belirledi. 

Gözaltına alınan Nizar A., tartışma sırasında salonda bulunan cam sehpanın kırıldığını ve cam parçasıyla Anastasia Emelianova'nın bacağını kestiğini söyledi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Nizar A., şimdiye kadar dört farklı ifade verdi. Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndan çıkacak otopsi raporunun, Emelianova'nın ölüm saatini ve ne şekilde öldüğünü tespit etmesi bekleniyor.

Soruşturma hakkında konuştuğumuz Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden gönüllü avukat Begüm Osma, dosyada kısıtlılık kararı bulunduğunu belirterek savcılığın cinayete ilişkin bazı şüpheli durumları araştırdığını söyledi. Yakın zamanda otopsi raporunun çıkmasını beklediklerini anlatan Osma, şöyle devam etti: "Anastasia Emelianova'nın ölüm saati dahi net değil. Ölüm şekli bağlamında da bazı soru işaretleri mevcut. Benim nezdimde bu bir cinayet ancak 'canavarca hisle' mi oldu yoksa 'taksirle' boyutu var mı; bundan şu an emin değiliz. Tek şüpheli var; o da tutuklu Nizar. Dosya kapsamında herhangi bir başka şüpheli yok. Otopsi raporu geldikten sonra cinayete ilişkin daha net konuşabileceğiz. Şüphelinin vermiş olduğu dört farklı ifade var. Bu ifadeler birbirinden çok farklı. Rapor gelmeden cinayete ilişkin net bir şey söylemek mümkün değil."

CENAZE RUSYA'YA GÖNDERİLDİ

Rusya-Ukrayna Savaşı dolayısıyla Erzurum'da yaşamaya başlayan ve 20 Eylül'de Suriye uyruklu Nizar A. tarafından öldürülen Anastasia Emelianova'nın naaşı ülkesine gönderildi. Cenazenin nakil işlemlerinin masrafları için Emelianova'nın Rus arkadaşları ve aktivistler bağış kampanyası düzenledi. Gerekli paranın toplanmasının ardından nakil gerçekleştirildi. Otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Emelianova'nın naaşı 10 Ekim'de Erzurum'dan İstanbul'a götürüldü. 12 Ekim'de Rusya'nın Novosibirsk şehrine ulaşan Emelianova'nın naaşını havaalanında annesi karşıladı.