Anadolu saykedelik müziği, İngiliz sanatçıların sahnesiyle birleşiyor: Air Anatolia, 14 Ekim’de Zorlu PSM'de

Anadolu saykedelik müziğinin öncülerini İngiliz müzik sahnesinin sanatçılarıyla birleştiren “Air Anatolia” İstanbul ve Londra sahnelerinde dinleyicilerle buluşacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - EFG Londra Caz Festivali’nin Gülbaba Records iş birliğiyle hayata geçireceği Air Anatolia projesi, Anadolu saykedelik müziğin öncülerini, kültürlerarası bir projeyle İstanbul ve Londra’da bir araya getirecek. “Air Anatolia”, 14 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde, 18 Kasım’da Londra’da, EFG Londra Caz Festivali kapsamında Royal Festival Hall’de dinleyicilerle buluşacak.  

Müzik direktörlüğünü Türkiye'den VEYasin (ModeXL, Hey! Douglas) ile Tolga Böyük’ün (Islandman) ve İngiltere’den Al MacSween’in (Maisha, Kefaya) yürüttüğü Air Anatolia’da, İngiltere ve Türkiye’den müzisyenleri buluşturacak bir süper grup sahne alacak. Projede, Anadolu saykedelik müzik grubu Moğollar'dan Cahit Berkay, müzisyen Ahmet Güvenç, perküsyon ustası Okay Temiz, Melike Şahin, Baba Zula’nın kurucu üyesi Murat Ertel, İngiliz müzik sahnesinden müzisyenler Jake Long ve Chelsea Carmichael, Yunan asıllı İngiliz kontrbas sanatçısı ve besteci Thodoris Ziarkas, Tamar Osborn, Yazz Ahmed, Dunja Botic, Eralp Güven, Erdem Başer ve Ekin Eti ile Anadolu geleneklerini yeni nesle aktarmayı amaçlayan Derya Yıldırım, Tolgahan Çoğulu ve Muhlis Berberoğlu aynı sahneyi paylaşacak.  

.

Anadolu Pop müziğin ritmik, melodik ve doğaçlama özelliklerini İngiltere cazının dinamizmi ve yaratıcılığıyla birleştirmeyi amaçlayan projede, ikonik şarkıların füzyon düzenlemeleri yer alacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)