Anadolu Efes Başantrenörü Ataman: Savaşı durdurun

Anadolu Efes Başantrenörü Ataman, Maccabi Tel Aviv maçının ardından Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine tepki gösterdi "Masum insanların ölmesi kabul edilemez. Savaşı durdurun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Anadolu Efes, THY EuroLeague'nin 27. haftasında konuk ettiği İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini 32 sayı farkla 109-77'lik skorla geçti. 

Sinan Erdem'de oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, 22 üçlükle THY Avrupa Ligi'nde bir maçta atılan üçlük rekorunu kırdıklarını, çok iyi bir maç çıkardıklarını söyledi.

'MASUM İNSANLARIN ÖLMESİ KABUL EDİLEMEZ' 

Ergin Ataman maç değerlendirmesinin ardından, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin de konuştu. "Masum insanların ölmesi kabul edilemez" diyen Ataman şöyle devam etti: "Maçtan önce söyledim, maçtan sonra da söyledim. Şimdi burada yine söylemek istiyorum, savaşı durdurun. Biz Rusya'daki tüm maçlarımızı oynadık ama sporun birleştirici bir güç olması gerektiğini düşünüyorum. Spor ayrımcı bir çözüm olamaz. Rus takımlarının devre dışı bırakılması konusunu bilemiyorum. Orada, o takımlarda oynayan, antrenörlük yapan bir sürü Avrupalı, Amerikalı insanlar var. Rusya'da, bu taarruza maruz kalan Ukrayna halkı gibi masum birçok sporcu var. Onun için yarın THY Avrupa Ligi'nin üst düzey yapacağı toplantıda bir çözüm bulunmasını bekliyorum. Siyasi, politik, ekonomik olarak birçok tedbirler alınabilir ama spor birleştirici bir güçtür dünyada. Biz ülke olarak hep barışı savunan bir ülkeyiz. Burada bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum. Böyle bir ortamda Rusya'ya gitmek istemeyen takımlara saygı duymak gerekiyor. Rus takımlarının bütün maçlarını boykot etmenin sporun ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Rus takımları tarafsız sahada oynayabilir." (HABER MERKEZİ)