Anadolu Ajansı'nın Erdoğan görüntüleri yanıtı: Külliye'den yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramlaşma mesajı görüntüsüyle ilgili eleştiriler üzerine, AA yöneticisi Yusuf Özhan, "Yayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı olarak yayınlandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partililerle görüntülü bayramlaşma mesajı sırasındaki uykulu hallerinin yayınlanmasıyla ilgili eleştiriye CİMER ve Anadolu Ajansı yanıt verdi.

Erdoğan'ın parti örgütüyle bayramlaşması esnasında uykusuz hali ve arada gözlerinin kapanması dikkat çekmişti. Söz konusu görüntüler gündeme otururken bunun yayınlanması da eleştiri ve soru işaretlerine yol açmıştı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da "Çok yakınında birilerinin Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürmek istediğine işaret eder" diye yazmıştı. 

YUSUF ÖZHAN: YAYIN DOĞRUDAN CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILDI

Altaylı daha sonra ise, Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan'ın ve CİMER'in yanıtlarını yazdı. Altaylı,  "Özhan, dünden beri bu görüntülerin nasıl olup da AA tarafından servis edildiğine ilişkin sorulara muhatap olduğunu ve burada bir düzeltme yapması gerektiğini belirtti" dedi. Altaylı şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu Ajansı olarak kendilerinin de tüm abonelerine isterlerse AA üzerinden isterlerse doğrudan Cumhurbaşkanlığı yayınını alabilecekleri bilgisinin verildiğini ve TV100, CNNTurk'ün yayını Anadolu Ajansı üzerinden, Akit TV'nin DHA üzerinden diğer kanalların ise doğrudan Cumhurbaşkanlığı yayın frekansından kendilerinin almayı tercih ettiğini, yayının doğrudan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldığını ve real time olarak aktarıldığını anlatan Özhan, "Bildiğim kadarı ile yayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı olarak yayınlandı" bilgisini verdi.

TRT de önce Cumhurbaşkanı'nın gözlerini kapattığı bölümü yayınlamış ancak ilgili görüntüleri tekrar yayınlarda çıkarmış."

CİMER: CANLI YAYINDI

CİMER'in açıklamasına da yer veren Altaylı, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Habertürk'e verilen bilgiye göre ise yayın canlı olarak gerçekleştirildiği için böyle bir olay meydana gelmiş" dedi. (HABER MERKEZİ)